Fondul de investiţii Catalyst România a preluat 30% din acţiunile avocatnet.ro

Fondul de investiţii Catalyst România, administrat de 3TS Capital Partners, a efectuat prima investiţie pe piaţa românească, prin preluarea a 30% acţiunile avocatnet.ro, unul dintre cele mai importante site-uri juridice, a declarat într-o conferinţă Mihai Sfinţescu, partener al 3TS Capital Partners.
Economica.net - mar, 04 iun. 2013, 09:16
Fondul de investiţii Catalyst România a preluat 30% din acţiunile avocatnet.ro

Platforma avocatnet.ro este controlată de Inteligo Media, o companie înfiinţată în luna aprilie a acestui an şi este controlată de Legalnet Media – 99,9986% şi de Lucian Vlăduţ Popa – 0,0014%.

Acţionarii Legalnet Media sunt Alin George Popescu – 40%, Viorica Mihaela Bogiu – 40% şi Lucian Vlăduţ Popa – 20%.

Cu venituri de 420.000 de euro în 2012, pagina web avocatnet.ro a fost lansată în 2001 şi este una dintre cele mai importante platforme cu profil juridic de pe piaţa locală, cu peste 850.000 de vizitatori unici în luna aprilie a acestui an, conform Studiului de Audienţă şi Trafic pe Internet.

Potrivit lui Sfinţescu, investiţia va fi îndreptată către serviciile online legislative pentru a contrabalansa ponderea veniturilor din publicitate, care controbuie cu aproximativ 60% în cifra de afaceri a platformei juridice.

„Vom susţine evoluţia companiei în mod activ, atât prin finanţarea planurilor şi direcţiilor de afaceri, cât şi prin know-how la nivel de strategie şi management, capitalizând expertiza şi reţeaua noastră de specialişti şi resurse”, a spus reprezentantul 3TS Capital Partners.

Prezent la eveniement, directorul general al avocatnet.ro, Alin Popescu, a declarat că prima etapă a investiţiei presupune finalizarea şi lansarea, în perioada următoare, a platformei www.superlege.ro, un serviciu de procesare de acte normative şi informaţii juridice.

„Platforma va fi lansată în iulie şi va oferi utilizatorilor actualizări, căutări şi adnotări rapide, simple şi eficiente”, a spus Popescu, care a adăugat că aportul Catalyst România se situează la „câteva sute de mii de euro”.

Cu un capital cuprins între 20 şi 30 milioane de euro, Catalyst România va înfiinţa, cu investiţii cuprinse între 200.000 şi două milioane de euro, IMM-uri autohtone care activează în special în domeniile IT, mass media şi telecomunicaţii.

Alături de Fondul European de Investiţii, care prin programul Jeremie este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investiţii în fond şi BT Asset Management, 3TS Capital Partners, precum şi alţi investitori privaţi.

Fondul este administrat de către 3TS Capital Partners, una dintre cele mai importante compani de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est.

Te-ar mai putea interesa și
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson a anunțat joi specificațiile complete ale căștilor cu funcție de purificare a aerului Dyson Zone, care vor fi puse în vânzare din ianuarie în China și din martie în SUA, Marea......
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile ...
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul ...
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
Compania IULIUS a inaugurat cel de-al doilea proiect Family Market, în cartierul ieșean Bucium. Proiectul de retail de ...
Compania locală de IT Arctic Stream va lansa în 2023 cursuri de securitate cibernetică pentru companii
Compania locală de IT Arctic Stream va lansa în 2023 cursuri de securitate cibernetică pentru companii
Companiile care dețin rețele informatice industriale (fabrici, rețele operaționale și de producție) se confruntă cu ...