Fondul de investiţii GapMinder selectează 26 de startup-uri tech înscrise în a treia rundă a programului Techcelerator

Fondul de investiţii GapMinder selectează, în perioada 4-5 aprilie, 26 de startup-uri tech din cele 185 care s-au înscris la cea de-a treia rundă a programului de accelerare Techcelerator, care are loc la Bucureşti şi Cluj. 
Economica.net - mie, 03 apr. 2019, 08:40
Fondul de investiţii GapMinder selectează 26 de startup-uri tech înscrise în a treia rundă a programului Techcelerator

Techcelerator este primul program de acest tip din România care susține și financiar companiile de tehnologie aflate la început de drum, cu ajutorul partenerului strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, implementat de Fondul European de Investiții.

Startup-urile care vor fi selectate pentru a intra în a treia serie a programului Techcelerator vor beneficia de o primă rundă de investiții de 50.000 de euro din partea GapMinder Venture Partners BV, în schimbul unei cote de acțiuni din companie, urmată de convertible note (notă convertibilă) la scurt timp.

GapMinder a atins recent pragul de 36 de milioane de euro ca dimensiune a fondului.

„Într-un an am reușit să atragem noi investitori și o sumă suplimentară de 10 milioane de euro, cu ajutorul cărora avem acum o dimensiune a fondului de 36 de milioane de euro şi sperăm să ajungem la 40 de milioane până la jumătatea acestui an. Acordăm fonduri inițiale de 50.000 de euro pentru fiecare dintre startup-urile pe care le vom selecta pentru a treia rundă a Techcelerator, pe care le putem suplimenta cu sume între 50.000 și 100.000 de euro în funcție de performanțele companiilor din timpul programului. În plus, față de cele cinci investiții deja făcute în companii la nivel de seed şi seria A, în perioada următoare avem în atenție și alte business-uri aflate la acest nivel de dezvoltare pentru investiții cu un prag mult mai ridicat”, a declarat Dan Mihăescu, Partener Fondator GapMinder Venture BV.

Techcelerator vizează companii aflate cel puțin în faza Minimum Viable Product (MVP), cu o structură solidă a echipei, soluții de impact pe piață și tehnologii inovatoare. Dintre aplicanții pentru a treia rundă a programului, 69% au soluții în faza MVP, pre-comercială sau comercială, iar 21% se află în stadiul Proof of Concept (POC).

În ceea ce privește ariile de interes pentru Techcelerator, 15% dintre startup-urile preselectate au soluții din zona MedTech, respectiv PropTech (inclusiv case inteligente), 13% vizează FinTech, 11% Retail / e-commerce, urmate de soluții de Social Engagement 9%, Marketing Automation 8%, AgriTech & Food 6%, HR Tech 6%, EduTech 5%, dezvoltare de software 5%, CleanTech & energie 3%, gaming 2%, respectiv securitate cibernetică 1%.

Companiile selectate pentru noua rundă de accelerare vor beneficia și de implicarea partenerilor Banca Transilvania, Globalworth și EY Romania care se vor concentra în mod special pe trei direcții specifice: FinTech, PropTech și Digital Transformation (& Automatizare).

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare.

Datorită parteneriatului strategic cu GapMinder Venture Partners sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, și altele.

Te-ar mai putea interesa și
Alina Gorghiu: PNL spune nu taxei pe marile companii cerută de PSD
Alina Gorghiu: PNL spune nu taxei pe marile companii cerută de PSD
Vicepreşedintele liberalilor Alina Gorghiu transmite că PNL se opune taxei pe marile companii propusă de PSD, punctând că orice modificare în politica fiscală trebuie bine cântărită, nu......
Rusia vrea să-și crească exporturile de motorină în februarie, în ciuda embargoului și a plafonării prețurilor
Rusia vrea să-și crească exporturile de motorină în februarie, în ciuda embargoului și a plafonării prețurilor
Rusia intenţionează să îşi majoreze exporturile de motorină în februarie, în pofida embargoului impus de Uniunea ...
MIPE acordă 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor pentru ajutarea refugiaților din Ucraina
MIPE acordă 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor pentru ajutarea refugiaților din ...
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) lansează luni, 6 februarie, apelul pentru decontarea cheltuielilor ...
Un autocar care transporta români în Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane și-au pierdut viața
Un autocar care transporta români în Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane și-au pierdut viața
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat vineri seară că trei români aflaţi în autocarul implicat în accidentul ...