1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Fondul de investiţii Reconstruction Capital II îşi recompensează acţionarii cu 17 milioane de euro, bani încasaţi din exitul de la Albalact

Fondul de investiţii Reconstruction Capital II, cel mai mare acţionar minoritar al Albalact înainte ca producătorul să fie preluat de gigantul francez Lactalis, vrea să emită noi acţiuni din capitalul obţinut ca urmare a exitul din Albalact. Va returna acţionarilor fondului 17 milioane de euro, prin emiterea de acţiuni pe care le va răscumpăra ulterior. Este o metodă prin care Fondul poate scăpa de plata taxelor pe dividende.

01 feb, 2017 | ECONOMICA.net

Fondul de investiţii Reconstruction Capital II, care controla 25% din acţiunile producătorului de lactate şi brânzeturi Albalact, va returna acţionarilor Fondului 17 milioane de euro, adică aproximativ 85% din cât a încasat de la Lactalis ca urmare a vânzării acţiunilor lor, prin emiterea unor acţiuni de o clasă separată (B). Ulterior, în jurul datei de 14 aprilie, Fondul va răscumpăra aceste acţiuni.

Emisiunea se face la 1 actiune B pentru 8.685 acţiuni ordinare cu data de referinţă 23 februarie 2017. Fiecare acţiune B are valoare nominală de 1 euro şi se răscumpără la valoarea nominală.

În mod obişnuit, aceasta este o metodă prin care companiile pot evita taxa pe dividende prin emiterea de acţiuni răscumpărabile.

"Adunarea generală a acţionarilor şi-a manifestat, pe 30 noiembrie, intenţia de a returna acţionarilor (fondului n.red) majoritatea veniturilor obţinute din vânzarea Albalact, anunţă un comunicat al RC II.  

Decizia finală va fi luată de acţio­narii fondului de investiţii, care va ţinută pe 23 februarie. 
Amintim că producătorul Albalact a fost preluat anul trecut de compania franceză Lactalis, în urma unei tranzacţii în valoare de 75 de milioane de euro.
 
Înfiinţată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acţiuni în anul 1990 şi privatizată în 1999. În 2015, compania a raportat o cifra de afaceri de 452 milioane de lei, in crestere cu 7% fata de 2014 şi un profit net de 14,869 milioane de lei, în scadere de la 14,944 milioane de lei în 2014.
 
Înainte de a fi preluată de Lactalis, Albalact era deţinută de familia Ciurtin şi fondul de investiţii RC2.
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO