Fondul de Pensii Facultative BCR Plus a obţinut o creştere cu 63% a contribuţiilor brute, în prima jumătate a anului

Fondul de Pensii Facultative BCR Plus a înregistrat, în prima jumătate a anului, o creştere cu 63% a contribuţiilor brute, raportat la perioada similară din 2014, mai mare cu 23% decât media de piaţă, informează, luni, BCR Pensii, administratorul fondului, potrivit Agerpres.
Economica.net - lun, 28 sept. 2015, 19:16
Fondul de Pensii Facultative BCR Plus a obţinut o creştere cu 63% a contribuţiilor brute, în prima jumătate a anului

‘BCR Plus este fondul de pensii facultative Pilonul 3, care a înregistrat o creştere a cotei de piaţă a contribuţiilor brute, cu 5 puncte procentuale, de la 14% în S1 2014 la 19% în S1 2015 (conform datelor publicate de APAPR), activele totale ale BCR Plus depăşind, la 18 septembrie 2015, pragul de 200 milioane lei’, a declarat directorul general şi preşedintele Directoratului BCR Pensii, Lucian Anghel.

BCR Plus a consemnat, în primul semestru din 2015, o creştere cu 27% a activelor nete, cu 4 procente peste media pieţei, şi o majorare cu 3% a cotei de piaţă din active nete. Creşterea medie a activelor nete înregistrate la nivelul pieţei a fost în această perioadă de 23%, precizează BCR Pensii.

La finalul lunii iunie 2015, Fondul de Pensii Facultative BCR Plus avea 105.692 de participanţi, cu 15% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă din 2014, creşterea medie a numărului de participanţi la nivelul pieţei de pensii facultative fiind de 11%.

În ceea ce priveşte valoarea activelor nete administrate de cele două fonduri de pensii private BCR Pensii (Pilon 2 şi Pilon 3), aceasta era de 1,6 miliarde de lei, la 21 septembrie 2015, mai mare cu circa 35% faţă de intervalul similar din 2014, şi administra conturile de pensie privată ale unui număr de 630.712 participanţi, la finele lunii iunie 2015.

”La finalul lunii august 2015, Fondul de Pensii Facultative BCR Plus a înregistrat o rată de rentabilitate anualizată de 7,932%, performanţă realizată în beneficiul clienţilor care ne-au acordat încrederea lor. Am continuat, în acelaşi timp, să investim în serviciile oferite clienţilor noştri, astfel că, în anul 2015, am pus la dispoziţia acestora noul www.pensiibcr.ro, care oferă o navigare mai intuitivă şi numeroase caracteristici îmbunătăţite sau noi. Acum, pe site-ul pensiibcr.ro, clienţii noştri – şi nu numai – au la dispoziţie serviciul de chat, oferim astfel suport şi consiliere permanentă clienţilor noştri, având în vedere că vrem să punem bazele unui parteneriat pe termen lung cu aceştia’, a declarat directorul executiv BCR Pensii, Melania Mirea.

Activul mediu net al participanţilor la fondul de pensii facultative BCR Plus a fost în iunie 2015 de 1,799 lei (comparativ cu 1,630 lei în iunie 2014), înregistrând astfel o creştere de circa 10%, conform calculelor BCR Pensii.

BCR Plus a înregistrat o creştere de 35% a clienţilor noi care au încheiat o pensie facultativă în S1 2015 faţă de S1 2014, peste creşterea medie a pieţei, acesta fiind de 15%.

Banca Comercială Română (BCR) este membră a Erste Group şi are active în valoare de 14,4 miliarde de euro.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajaţi deservesc 16,2 milioane de clienţi, în cadrul a 2.800 de filiale din şapte ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). La sfârşitul primului trimestru din 2015, Erste Group deţinea active totale în valoare de 202,6 miliarde euro şi înregistra un raport cost/venituri de 56,1%.

Te-ar mai putea interesa și
Reuters – Italia ar putea impune o taxă pe veniturile excesive ale companiilor energetice
Reuters – Italia ar putea impune o taxă pe veniturile excesive ale companiilor energetice
Italia intenţionează să introducă anul viitor o taxă excepţională unică de 50% pe veniturile companiilor energetice care au beneficiat de pe urma creşterii preţurilor petrolului şi gazelor......
UE va anunţa noi reguli privind capsulele de cafea şi pungile din plastic
UE va anunţa noi reguli privind capsulele de cafea şi pungile din plastic
Comisia Europeană va anunţa în zilele următoare noi reguli care vizează industria de ambalaje, de la capsulele de cafea ...
ACUE: Consumatorii de energie sprijiniţi pe criterii sociale ar trebui să primească ajutoare directe
ACUE: Consumatorii de energie sprijiniţi pe criterii sociale ar trebui să primească ajutoare directe
Consumatorii care sunt sprijiniţi pe criterii sociale, precum familiile monoparentale şi cele cu trei copii, ar trebui ...
Tanczos: Buget de 10 milioane de lei pentru campania naţională de informare şi educare „Reciclăm în România”
Tanczos: Buget de 10 milioane de lei pentru campania naţională de informare şi educare „Reciclăm în România”
Prima campanie naţională de informare şi educare a publicului privind modul de reciclare a deşeurilor, derulată de o ...