Fondul GIC va prelua P3, compania care deţine cel mai mare parc logistic din România. Tranzacţie de 2,4 miliarde de euro

Fondul suveran de investiţii GIC a anunţat luni preluarea P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari investitori specializaţi, dezvoltatori şi manageri de proprietăţi europene de logistică, pentru 2,4 miliarde de euro, reprezentând cea mai mare tranzacţie încheiată în acest an pe piaţa imobiliară din Europa, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 07 nov. 2016, 07:09
Fondul GIC va prelua P3, compania care deţine cel mai mare parc logistic din România. Tranzacţie de 2,4 miliarde de euro

În România, P3 deţine cel mai mare parc logistic din ţară, P3 Bucharest, achiziţionat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015, care cuprinde în prezent 11 clădiri cu o suprafaţă totală de 305.000 metri pătraţi.

Într-un comunicat comun de presă, GIC a informat că a semnat un acord definitiv de preluare a P3 de la fondurile TPG Real Estate şi Ivanhoe Cambridge. ‘Tranzacţia evaluează afacerea la 2,4 miliarde de euro şi este cea mai mare tranzacţie încheiată în acest an pe piaţa imobiliară din Europa’, se precizează în comunicatul de presă.

Tranzacţia depinde de obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare şi este aşteptată să se încheie până la finele lui 2016.

‘Avem încredere în potenţialul pe termen lung al sectorului european de logistică şi vrem să creştem această platformă foarte atractivă cu echipa managerială de la P3’, a declarat directorul de investiţii de la GIC Real Estate, Lee Kok Sun.

GIC este unul din cei mai mari deţinători de proprietăţi imobiliare din rândul fondurilor suverane de investiţii iar activele sale sub administrare se ridică la 354 miliarde de dolari potrivit Sovereign Wealth Center.

Fondurile TPG Real Estate şi Ivanhoé Cambridge au achiziţionat P3 în anul 2013 şi în ultimii trei ani au dublat mărimea portofoliului, care în prezent include 163 de parcuri logistice în 62 de locaţii din nouă ţări.

În România, P3 Logistic Parks deţine P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din România. Parcul P3 Bucharest este poziţionat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, în partea de vest a oraşului Bucureşti. Are acces direct şi rapid la autostrada A1 şi se afla în imediata apropiere a şoselei de centura a oraşului, ceea ce permite accesul facil către cele şase sectoare ale Bucureştiului, către Aeroportul Internaţional Henri Coanda, situat la 22 km distanţă, şi către autostrada A2.

Te-ar mai putea interesa și
Cîţu: Barurile, cafenelele, cluburile, discotecile rămân închise până la 1 iunie. Ţintele de vaccinare trebuie atinse, altfel putem discuta şi de o „frână de mână”
Cîţu: Barurile, cafenelele, cluburile, discotecile rămân închise până la 1 iunie. Ţintele de vaccinare trebuie atinse, ...
Premierul Florin Cîţu a declarat joi seară că barurile, cafenelele, cluburile şi discotecile rămân închise până la 1 iunie, arătând că există propunerea ca de la această dată să se......
Începe „Marea relaxare” – cum stă România în criza Coronavirus – situaţia vineri dimineaţă, 14.05.2021
Începe „Marea relaxare” – cum stă România în criza Coronavirus – situaţia vineri dimineaţă, ...
Criza Coronavirus 14 mai (cea mai recentă raportare, joi, 13 mai 2021) - Preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu au ...
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 14.05.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 14.05.2021
Euroîncepe ziua e vineri în uşoară creştere faţă de cursul BNR anunţat ieri. La casele de schimb ale băncilor comerciale, ...
Producția de rapiță revine peste pragul de 1 milion de tone. România devine al patrulea producător european
Producția de rapiță revine peste pragul de 1 milion de tone. România devine al patrulea producător european
Cum mai mulți fermieri au pariat pe rapiță anul acesta, iar condițiile meteo sunt benefice, România ar putea ajunge ...