1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

News

Fondul închis de investiţii STK Emergent va distribui dividende pentru prima dată de la listare

Fondul închis de investiţii STK Emergent (STK) va distribui dividende pentru prima dată de la listare, în 2008, investitorii urmând să primească în total 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), în condiţiile în care fondul a revenit pe profit anul trecut după patru ani în care a înregistrat pierderi.

29 mar, 2013 | Mediafax

Dividendele reprezintă aproape jumătate din profitul înregistrat anul trecut, de 13,8 milioane lei (3,1 milioane euro), după ce în exerciţiul financiar anterior a consemnat pierderi de 9,8 milioane lei.

Investitorii care deţin unităţi de fond STK Emergent vor încasa un dividend brut de 9 lei/unitate. Raportat la cel mai recent preţ de la bursă al unităţilor de fond de 55,35 lei, randamentul dividendului brut este de 16,26%, cu mult peste dobânzile practicate de bănci pentru depozite.

Acordarea de dividende a fost decisă joi de administratorul fondului, STK Financial, potrivit unui raport transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Fondul a revenit pe profit anul trecut, după ce în precedenţii patru ani a consemnat constant pierderi. Câştigul din 2012 a fost susţinut de încasarea unor dividende de 3,3 milioane lei, vânzarea de titluri din portofoliu, în valoare de 7,4 milioane lei, şi reevaluarea unor participaţii, de 5,4 milioane lei.

La finele lunii februarie, fondul avea un activ net de 71,6 milioane lei, din care acţiunile la companii listate erau evaluate la 50 milioane lei, iar la companii nelistate erau de 21,8 milioane lei.

STK Emergent a fost primul fond închis de investiţii care s-a listat la bursa din Bucureşti. Fondul a derulat o ofertă de vânzare în 2008, prin care a strâns 21,4 milioane lei de la investitori.

Unităţile de fond ale STK Emergent au încheiat şedinţa bursieră de vineri la preţul de 55,35 lei, cu 6,19% sub cotaţia precedentă. Raportat la valoarea unitară a activului net de la finele lunii februarie, de 117,51 lei/unitate, unităţile de fond sunt tranzacţionate la un discount de peste 50%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO