Fondul Proprietatea a cerut ca Nuclearelectrica să acorde dividende în valoare de 92% din profit

Fondul Proprietatea a cerut completarea convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Nuclearelectrica, solicitând ca producătorul de energie nucleară să acorde dividende în valoare de 92% din profitul net de anul trecut, potrivit unor documente publicate pe site-ul Nuclearelectrica.
Economica.net - mie, 13 apr. 2016, 09:20
Fondul Proprietatea a cerut ca Nuclearelectrica să acorde dividende în valoare de 92% din profit

Astfel, pe ordinea de zi a fost adăugat următorul punct: ‘Aprobarea repartizării profitului net al exerciţiului financiar 2015 pe destinaţii, aprobarea valorii totale a dividendelor brute în valoare de 138.384.622 lei, a valorii dividendului brut pe acţiune în valoare de 0,4589660526/acţiune, a datei plăţii dividendelor, respectiv data de 28.06.2016 şi a modalităţii de plată potrivit notei transmise de către Fondul Proprietatea SA’.

Anul trecut, Nuclearelectrica a obţinut un profit net de 149,8 milioane de lei, potrivit datelor raportate Bursei de Valori Bucureşti, astfel că solicitarea Fondului Proprietatea înseamnă, practic, acordarea de dividende în valoare de 92,3% din profit.

Iniţial, Consiliul de Administraţie al companiei a propus acordarea de dividende în valoare de 99,4 milioane de lei, respectiv 66,3% din profitul net.

Societatea Naţională Nuclearelectrica a obţinut, în 2015, un profit net în valoare de 149,84 milioane lei, în creştere cu 13% faţă de profitul net de 133,06 milioane lei înregistrat în anul 2014, precum şi un rezultat global total de 154,45 milioane de lei.

EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozitare, depreciere şi amortizare) a crescut cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, la 601,08 milioane lei.

Veniturile societăţii au totalizat 1,74 miliarde de lei, din care 1,67 miliarde de lei venituri din vânzarea energiei electrice şi 75,24 milioane lei venituri din transportul energiei.

Acţionarul majoritar al companiei este statul român, care deţine o participaţie de 82,49% din totalul acţiunilor, în timp ce Fondul Proprietatea deţine 9,09% din titluri.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...