1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Fondul Proprietatea a dat în judecată Nuclearelectrica pentru o majorare de capital

Miercuri 3 decembrie, Tribunalul Bucuresti a comunicat companiei Nuclearelectrica (SNN) cererea de chemare în judecată depusă de Fondul Proprietatea (FP). FP doreşte constatarea nulităţii hotărârii adunării extraordinare a acţionarilor din 6 octombrie, care prevede majorarea capitalului social al SNN cu alocări bugetare din perioada 2006 – 2009.

04 dec, 2014 | | ECONOMICA.net

Fondul Proprietatea (FP) a cerut, la Tribunalul Bucureşti, „constatarea nulităţii absolute a  hotărârii nr. 8 a adunării extraordinare a acţionarilor din 6 octombrie 2014, care prevede majorarea capitalului social al Nuclearelectrica (SNN) cu aport în numerar în sumă totală de peste 239 milioane de lei, potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Hotărârea contestată de FP mai prevede însă şi faptul că Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al SNN, să contribuie la majorarea de capital din prezent cu alocări bugetare de peste 194,3 milioane de lei, din perioada 2006 – 2009, pentru realizarea Unităţii 2 şi pentru finanţarea lucrărilor la Unităţile 3 - 5 de la CNE Cernavodă.

În virtutea deciziei de majorare de capital contestate, acţionarii privaţi ai SNN (inlcusiv FP) ar trebui să contribuie, în prezent, cu aproape 44,8 milioane de lei pentru a-şi mentine cotele de participaţie deţinute în acţionariatul SNN.

Totodată, majorarea de capital ar urma să aibă la preţul minim legal de 10 lei / acţiune (egală cu valoarea nominală), în vreme ce, la BVB, acţiunea SNN se tranzacţionează din februarie 2014 la preţuri sub 10 lei. Joi înainte de prânz SNN se cumpăra cu 8,09 lei / acţiune.

Ministerul Economiei deţine  81,7% din acţiunile SNN, prin Departamentul pentru Energie, FP are 9,7%, iar restul acţiunilor este cumpărătorii acţiunilor scoase pe piaţă de Minister prin oferta publică de vânzare care a adus Nuclearelectrica la BVB, în campania marilor listări ale statului declanşată anul trecut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO