1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Fondul Proprietatea a dat peste 8 milioane de lei pe acţiunile sale

Fondul Proprietatea a răscumpărat săptămâna trecută peste 12,5 milioane de acţiuni proprii cu 8,28 milioane de lei, în cadrul campaniei care se va încheia cu acumularea şi anularea a 8% din totalul titlurilor, potrivit unui  raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

23 apr, 2013 | | ECONOMICA.net

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au fost achiziţionate la preţuri cuprinse între 0,6605  lei/acţiune şi 0,6641 lei/acţiune (cifre rotunjite, preţurile de raportare au 8 zecimale).

Programul de răscumpărare a cel mult 8% din acţiunile Fondului Proprietatea (FP) va dura 18 luni şi se va derula la preţuri cuprinse între 0,2 lei şi 1,5 lei. Acţiunile vor fi anulate, astfel încât volumul ofertei totale la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) să scadă şi pr4eţurile să rămână la niveluri ridicate.

Fondul este la al doilea program de răscumpărare, celălalt, derulat în 2011, a dus la acumularea a 1,7% din acţiunile proprii, pentru 120 milioane lei. Fondul a anunţat la acel moment că doreşte să răscumpere 10% din acţiuni.

Potrivit reglementărilor, Fondul poate răscumpăra un volum zilnic de acţiuni de până 25% din volumul mediu zilnic de acţiuni tranzacţionate pe bursă.

Oficialilor Franklin Templeton, administratorul FP, li s-a reproşat că nu realizează un management activ alactivelor Fondului, din moment ce nu au cumpărat nici o acţiune a unei companii autohtone noi în portfoliu.

„Noi administrăm FP în interesul acţionarilor şi să le livrăm câştig pentru ei. Există două căi de a face asta: Una este să creştem prin management valoarea unitară a activelor nete ale fondului (...). Cealaltă cale este să reducem diferenţa dintre active/acţiune şi preţul acţiunii, discountul. Acesta este acum de circa 45%, ceea ce înseamnă că nu există o investiţie mai bună pe care o putem face acum, decât în  propriile acţiuni ", a declarat Gregor Konieczny, managerul FP, într-un interviu pentru ECONOMICA.NET.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO