1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Fondul Proprietatea a luat aproape 100 de milioane de lei pe un sfert din Conpet

Fondul Proprietatea /FP/ a vândut la Bursa de Valori Bucureşti /BVB/, prin plasament privat, 23,6% din compania de transport de produse petroliere Conpet Ploieşti, valoarea tranzacţiei depăşind 99,79 milioane lei.

13 noi, 2014 | Agerpres

'În urma finalizării procedurii de plasament privat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a acţiunilor ordinare deţinute de Fond în Conpet, anunţată ieri, numărul final al acţiunilor oferite este de 2.047.095 acţiuni ordinare emise de Conpet, iar preţul per acţiune este de 48,75 lei', precizează o raportare a FP transmisă joi BVB.

În urma tranzacţiei, Fondul mai deţine 524.366 acţiuni Conpet, participaţia sa diminuându-se de la 28,7% la 6,1%.

Conpet, societate aflată sub autoritatea Departamentului pentru Energie, are ca activitate de bază transportul de ţiţei, gazolină, etan şi condensat prin conducte şi cu vagoane cisternă pe calea ferată, în scopul aprovizionării rafinăriilor din România şi din Balcani cu ţiţei din producţia internă şi din import şi cu derivate ale acestuia.

În vara acestui an, FP a mai vândut pe bursă, prin plasament privat, pachete de acţiuni deţinute la Romgaz şi Transelectrica.

Fondul Proprietatea a încheiat trimestrul al treilea din acest an cu o pierdere netă neauditată de 70 de milioane de lei, faţă de un profit net de 20,6 milioane de lei, în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului trimestrial postat pe pagina de internet a Fondului.

Pentru perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2014, profitul net a urcat la 984,5 milioane lei, faţă de un rezultat net de 535,2 milioane lei în intervalul similar din 2013.

'Principalul factor care a contribuit la creşterea profitului în primele nouă luni ale anului 2014 a fost câştigul contabil net din vânzarea participaţiilor din portofoliu, iar pierderea înregistrată în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2014 a fost datorată în principal pierderii contabile nete din vânzarea deţinerilor din portofoliu în cursul trimestrului', se spune în raport.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO