1EUR = 4.7223 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Fondul Proprietatea ar vrea să vândă 10% din Conpet

Fondul Proprietatea (FP) anunţă că are în vedere, ca „opţiunea strategică", vânzarea a cel mult 10% din acţiunile emise de Conpet Ploieşti (COTE) şi care sunt în posesia sa. Acum FP are o participaţiei de 29,7%

12 sep, 2013 | | ECONOMICA.net

Fondul Proprietatea (FP) a desemnat firma de brokeraj Intercapital Invest să asiste fondul pe durata vânzării unei treimi din pachetul de 29,7% din acţiunile Conpet Ploieşti (COTE), la numai câteva săptămâni după transferul acesteia de pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), pe piaţa principală, a acesteia.

La cel mai recent preţ al acţiunilor COTE, de 42 de lei / titlu, pachetul scos la vânzare valorează peste  36 de milioane lei.
În 2013, operatorul de transport produse petroliere Conpet îşi doreşte o cifră de afaceri de 341 milioane lei şi un profit net de aproximativ 20 milioane lei.

Cantităţile de ţiţei transportate anual de Conpet au scăzut la jumătate în ultimii cinci ani, iar cifra de afaceri a companiei a scăzut cu peste 10 milioane de euro în 2012 faţă de anul 2008, numărul salariaţilor fiind şi el mai mic cu 400 faţă de 2008.

De asemeni, Conpert speră la un  parteneriat cu Gazprom pentru prelungirea conductelor din România până la Pancevo, pentru ca marele colos rus să-şi poată transporta ţiţeiul la rafinăriile sale din Serbia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO