1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

News

Fondul Proprietatea face topul brokerilor la Bursă

Swiss Capital, cea mai mare companie de brokeraj de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). A ajuns în topul brokerilor la o cotă de piaţă de 18,8% din valoarea tranzacţiilor. Cu  tranzacţii intermediate de 1,75 de milioane de lei în primele 5 luni, Swiss Capital şi-a mărit cu peste 2 puncte procentuale distanţa faţă de al doilea cel mai mare broker de la BVB,  sucursala Bucureşti a ING Bank, care are o cotă de piaţă de 8,82%. Fondul Proprietatea a concentrat şi în mai atenţia investitorilor.

01 iun, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

Ambele companii sunt cunoscute drept unele dintre principalele intermediare ale investitorilor care preferă înainte de orice Fondul Proprietatea. Swiss Capital a fost şi intermediara ofertei publice a acţiunilor statului la Transelectrica.

 Aporape zi de zi, tranzacţiile cu Fondul Proprietatea asigură peste jumătate din lichiditatea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În afară de ING Bank, în  primele 10 poziţii din topul brokerilor se mai află, alte două bănci: BRD cu cota de piaţă de 8,52% şi  BCR cu 6,08%.

Supremaţia bancară în topul brokerilor este completată cu trei companii care fac parte din grupuri bancare, UniCredit CAIB Securitites România (6,53%),  BT Securities (5,32%), din grupul Băncii Transilvania, şi Carpatica Invest cu o cotă de piaâă de 3,61%.

SSIF Broker Cluj Napoca, de pe locul 10 cu o cotă de piaţă de 3,42%, este singura companie de brokeraj listată la bursă şi a doua firmă independentă din top 10, dacă nu punem la socoteală compania cehă Wood & Company Financial Services, potrivit clasamerntului întocmit de BVB.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO