1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Fondul Proprietatea: Ministerul Economiei se amesteca ilegal in deciziile board-ului Salrom

Fondul Proprietatea şi-a exprimat, vineri, dezamăgirea faţă de declaraţiile recente ale ministrului Economiei, Niculae Bădălau, cu privire la grevele actuale ale angajaţilor organizate la mai multe unităţi ale Companiei Naţionale de Sare (Salrom), legate de decizia consiliului de administraţie al companiei de a nu acorda vouchere de vacanţă în anul 2019, potrivit News.ro.

01 noi, 2019 | News.ro

"Declaraţiile arată o perspectivă eronată asupra situaţiei şi au potenţialul de a creşte tensiunea actuală dintre companie şi angajaţi, în special având în vedere că încalcă legislaţia în vigoare privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice", se arată în comunicat.

Ordonanţa Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice interzice Ministerului Economiei să intervină în administrarea şi conducerea întreprinderilor publice.

"Ca atare, ministrul Economiei nu are dreptul să solicite convocarea "urgentă" a Consiliului de Administraţie al Salrom pentru a adopta măsuri pe care domnia sa le aprobă, întrucât aceasta nu constituie altceva decât interferenţa statului în afacerile companiei şi reprezintă o încălcare clară a independenţei consiliului de administraţie al Salrom", se arată în comunicat, potrivit News.ro.

Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments şi Portfolio Manager al Fondului Proprietatea, atrage atenţia că orice declaraţie publică care induce în eroare publicul şi denaturează realitatea poate avea consecinţe imprevizibile.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO