1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Fondul Proprietatea nu va trece la o distribuire trimestrială de dividende

Fondul Proprietatea nu va trece la o distribuire trimestrială de dividende pentru că, în situaţia în care dividendele plătite nu ar fi pe măsura profitului, ar trebui să ceară banii înapoi de la acţionari, a afirmat marţi, Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investment Management Ltd UK, Sucursala Bucureşti.

04 sep, 2018 | Agerpres

"Cât priveşte Fondul Proprietatea, ar fi un exerciţiu extrem de dificil şi de complicat aşa cum stau lucrurile acum. Venitul din dividende în portofoliu este concentrat în câteva luni, foarte puţine. Pot exista situaţii în care nu e neapărat un excedent de capital, dar ţi se poate cere să plăteşti un dividend. De asemenea, aşa cum stau lucrurile în prezent, şi situaţia este absolut ridicolă, ca să fiu sincer, dacă profitabilitatea la sfârşitul anului nu este pe măsura dividendelor plătite în cursul anului, dacă profitabilitatea este mai mică, ai putea fi obligat şi să încerci să dai în judecată acţionarii ca să restituie dividendele. Deci este o situaţia absolut ridicolă. Nu este un lucru pe care i-am încurajat pe investitorii noştri să-l ceară. Din punctul nostru de vedere, distribuirea anuală, pe care o facem în prezent, acel angajament de cel puţin 5 bani pe acţiune, este foarte transparentă, foarte predictibilă şi este un cadru foarte clar pentru execuţie. Nu cred că vom trece la o distribuire trimestrială ca alternativă viabilă. Ar fi costisitoare pentru acţionari, ar consuma foarte mult timp şi ar fi foarte riscant", a declarat Johan Meyer, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministerul Finanţelor Publice propune evidenţierea distinctă, pe seama creanţelor, a sumelor reprezentând dividende repartizate în cursul exerciţiului financiar, mecanismul de raportare a dividendelor repartizate trimestrial de operatorii economici fiind stabilit printr-un proiect de ordin al ministrului de resort.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO