1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Fondul Proprietatea: Suntem cu ochii pe voi în cazul Hidroelectrica

Franklin Templeton Investment Management, administratorul Fondului Proprietatea (FP), va urmări cu atenţie activitatea administratorului special al Hidroelectrica, ca să protejeze intereselele Fondului. FP este interesat ca Hidroelectrica să iasă din insolvenţă „în cel mai scurt timp posibil“.

21 iun, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

„Managerul de Fond va depune toate eforturile pentru a se asigura că planul de reorganizare al Hidroelectrica va fi implementat prompt“ şi va genera beneficii pe termen lung pentru companie şi acţionarii săi“, spune Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea (FP), într-un raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Tribunalul Bucureşti a desemnat firma EURO INSOL SPRL ca administrator judiciar interimar al Hidroelectrica şi a stabilit ca data de 29 august 2012 să fie termenul pentru prima Adunare a Creditorilor.  

Următorul termen pentru continuarea procedurii este data de 12 decembrie 2012, când administratorul judiciar va expune, în sinteză, măsurile efectuate.

A cincea parte din valoarea Fondului Proprietatea (FP), adică peste 3,1 miliarde de lei, a fost ştearsă ca urmare a intrării în insolvenţă a Hidroelectrica, conform reglementărilor pieţei referitoare la plasamentelor în companiile aflate în insolvenţă.

Greg  Konieczny consideră că „planul de reorganizare ar trebui să urmărească îmbunătăţirea fluxului de numerar prin creşterea veniturilor şi reducerea cheltuielilor“, potrivit raportului administratorului FP, Franklin Templeton Investment Management.

Insolvanţa Hidroelectrica a produs reacţii nervoase la Bursă, şi scăderi al acţiunii FP de peste 5,7% de luni şi până în prezent. Cea mai mare scădere s-a înregistrat în 19 iunie, când a început să vândă şi cel mai mare acţionar al Fondului, Manchester Securities Corp.

Analiştii nu cred,totuşi, că valoarea titlului va scădea cu 20%, adică exact la fel xu cât se va diminua valoarea activelor nete ale FP.

Managerul FP „nu preconizează ca procedura de insolvenţă a Hidroelectrica să aibă un impact material asupra acţiunilor corporative ale Fondului planificate pentru acest an, inclusiv plata dividendelor, programul de răscumpărare şi listarea secundară propusă la Bursa de Valori din Varşovia“

 

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO