1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Fondul Proprietatea va obţine un profit de 933 de milioane de lei în 2014. Anul viitor va fi cu 43% mai mic

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, în această dimineaţă, o ţintă de profit net de peste 534 milioane de lei. Profitul este cu 9% mai mic decât cel bugetat iniţial pe 2014, dar cu 42,7 % mai mic decât cel aşteptat să fie obţinut la sfârşitul acestui an.

19 noi, 2014 | Economica, Agerpres

Profitul net al Fondului Proprietatea (FP) pe 2014 este estimat la 933 de milioane de lei, potrivit proiectului de buget, aprobat de acţionari miercuri dimineaţa.

Profitul bugetat pe anul viitor va fi, astfel, cu 42,7% mai mic decât cel aşteptat să fie obţinut în 2014, deşi cu 9% mai mic decât cel bugetat pentru acest an.

Fondurile de investiţii obişnuiesc, însă, să-şi bugeteze sume mai mici decât cele pe care administratorii lor le doresc în realitate, pentru a-şi disimula planurile.

Prin urmare, trebuie luată cu titlul de inventar observaţia că veniturile bugetate pe anul viitor, de 632 milioane  de lei, vor fi şi acestea cu 43% mai mici decât cele care urmează să fie anunţate pe 2014.

Cheltuielile totale bugetate pe 2015, de peste 111 milioane de lei, sunt mai mici cu 26% faţă de cele înregistrate în 2014. Cheltuielile includ şi efortul financiar pentru punerea în vânzare a pachetelor de acţiuni de care Franklin Templeton consideră că FP nu mai are nevoie.

Având în vedere obiceiul administratorilor de fonduri de investiţii menţionate, scăderile mai sus nu pot fi luate ca semnale că volumul vânzărilor de pachete semnificative din portofoilul fondului ar urma să scadă proporţional de mult.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO