1EUR = 4.7233 RON | Bucureşti 31 º

Extern

Fondul Proprietatea vinde, iar şefii săi cumpără acţiuni Petrom pentru fondurile Templeton

Franklin Templeton Investments, care administrează Fondul Proprietatea printr-una din filialele sale, a cumpărat acţiuni Petrom de un sfert de milion de lei, săptămâna trecută, continuându-şi campania de achiziţie a titlurilor celei mai profitabile companii româneşti.

24 iun, 2013 | | ECONOMICA.net

Templeton Frontier Markets Fund şi Templeton Eastern Europe Fund au cumpărat, în trei zile, peste 6,1 milioane de acţiuni ale OMV Petrom (SNP), la preţul mediu de 0,4244 lei / titlu, în creştere faţă de valul de achiziţii anterior, din mai, de 0,407 lei / acţiune.

Franklin Templeton Investments (FTI) a fost unul dintre cei mai mari cumpărători de acţiuni Petrom de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu achiziţii de circa 150 de milioane de lei de acţiuni SNP, de aproape 0,7% din totalul capitalului social al companiei.

Franklin Templeton Investments (FTI) administrează Fondul Proprietatea (FP), printr-una dintre filialele sale londoneze şi are listată la Bursa din New York una din companiile sale, Franklin Resources (BEN).

Templeton mai controlează circa 19% din acţiunile SNP prin Fondul Proprietatea, după ce acesta a vândut puţin peste 1 % din acţiunile OMV Petrom (SNP). Celelalte fonduri ale FT nu au putut participa direct la plasamentul realizat de Fondul Proprietatea, din cauza conflictului de interese.

În aceeaşi perioadă, Călin Andrei Zamfirescu şi Stan Tîrnoveanu, parteneri ai firmei de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners , au achiziţionat pachete de acţiuni OMV Petrom (SNP) în valoare de 206.500 de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO