Fondul speculativ Starboard a preluat un nou pachet de acțiuni la News Corp și se pregătește să facă schimbări în trustul lui Rupert Murdoch – surse Reuters

Fondul de investiții Starboard Value, condus de Jeffrey Smith, a cumpărat acțiuni de la News Corp (NWSA.O), potrivit mai multor surse apropaite de această afacere, o mutare care ar pute ar putea prevesti noi cereri din partea acționarilor pentru realizarea unor schimbări în imperiul media al lui Rupert Murdoch, relatează Reuters.
Cristian Negrei - sâm, 14 oct. 2023, 15:51
Fondul speculativ Starboard a preluat un nou pachet de acțiuni la News Corp și se pregătește să facă schimbări în trustul lui Rupert Murdoch - surse Reuters

Agenția britanică de știri nu a putut să afle detalii despre planurile fondului și dimensiunea participației sale în News Corp.

Sursele au cerut să rămână anonime deoarece afacerea una este confidențială. News Corp a refuzat să comenteze, iar Starboard nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Acțiunile News Corp au crescut cu 1% la aflarea tranzacției făcute de Starboard, după care au coborât până la valoarea de 20,91 de dolari, transmite Reuters.

Acțiunile News Corp au crescut cu 14% în ultimul an, dar au avut performanțe mai slabe față de alte companii rivale, cum ar fi New York Times Co (NYT.N). Intențiile sale de a crește veniturile digitale și din abonamente nu au fost încă pe deplin îndeplinite.

Starboard este un fond de investiții care a făcut eforturi pentru schimbări la companiile în care este acționar, de la Salesforce (CRM.N) la Darden Restaurants (DRI.N), și ar intenționa să zdruncine News Corp în ciuda opoziției lui Murdoch. Trustul familiei Murdoch controlează 39% din acțiunile cu drept de vot ale companiei, având o opoziție puternică din partea mai multor acționari interni.

Smith își va prezenta ideile de investiții la două conferințe care au loc săptămâna viitoare, inclusiv la Summitul 13D Monitor Active-Passive Investment Summit.

Irenic Capital Management, un alt fond speculativ activist, a forțat anul trecut News Corp să dezactiveze site-urile sale imobiliare și Dow Jones, editorul Wall Street Journal.

Sursele au declarat pentru Reuters în ianuarie că News Corp era în discuții pentru a-și vinde participația la Move, operatorul site-ului Realtor.com, către CoStar Group Inc (CSGP.O) pentru aproximativ 3 miliarde de dolari. CoStar, proprietarul Apartments.com, a declarat în februarie că negocierile s-au încheiat fără succes.

Irenic a susținut, de asemenea, opoziția investitorilor față de fuziunea propusă de Murdoch cu cealaltă companie a sa Fox Corp (FOXA.O), forțându-l să abandoneze planul.

Starboard a început să construiască o participație la News Corp în cursul verii, înainte ca Murdoch, în vârstă de 92 de ani, să anunțe pe 21 septembrie că va demisiona din funcția de președinte, lăsându-l pe fiul său Lachlan ca unic președinte, au spus sursele.

Sursa foto: Flickr

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...