1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Fondurile europene propulsează cotaţiile a două companii de la Bursa din Bucureşti

Compania de construcţii de conducte de gaze şi petroliere Condmag Braşov va beneficia de fonduri europene nerambursabile de aproape 20 de milioane de lei, pentru investiţii în îmbunătăţirea competitivităţii sale. Condmag şi acţionarul său majoritar, Dafora Mediaş, au început ziua cu creşteri consistente şi s-au numărat printre puţinele acţiuni industriale care au înregistrat creşteri ieri, la Bursa din Bucureşti.

18 sep, 2012 | | ECONOMICA.net

Condmag Braşov (simbol bursier COMI), a anunţat încheierea unui contract cu Ministerul Economiei de finanţare, prin fonduri europene nerambursabile, a proiectului de „îmbunătăţire a competitivităţii lucrărilor de construcţii de conducte magistrale“, potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea totală a proiectului este de peste 53 de milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă se ridică la 19,85 de milioane de lei. Proiectul se va derula în 24 de luni.

Acţiunile COMI creşte cu aproape 2% la BVB, la o jumătate de oră după deschiderea sesiunii de tranzacţii şi au încheiat ziua de ieri în creşteri cu aproape 1%, în timp ce acţiunile companiei de servicii de foraj Dafora Mediaş (DAFR), cel mai mare acţionar al Condmag, cu peste 45,8 % din acţiunile COMI.

Acţiunile DAFR, la rândul lor, au crescut cu 4,46%, şi creşte azi cu aproape 1%.

Condmag şi Dafora sunt controlate de omul de afaceri Gheorghe Călburean şi au o valoare de piaţă de peste 40 de milioane de lei, respectiv peste 35 de miliaone de lei.

În prima jumătate din 2012, Condmag Braşov (COMI) a obţinut, însă, numai a zecea parte din profitul net de 5,5 milioane de lei bugetat pentru acest an. Anul trecut Condmag şi Dafora Mediaş au raportat cele mai slabe rezultate din 2007 încoace.

Programul de in­ves­tiţii al Condmag din acest an se ridică la  8 milioane de euro, şi prevede dotarea cu echipa­mente. Este finanţat cu fonduri europene de 2,6 milioane de euro.

Dafora Mediaş (DAFR) a avut în primul semestru venituri în scădere cu 19,6%, până  la 77,8 milioane lei, şi a trecut pe pierderi de 5,4 milioane lei, după câştigul net de 2,9 milioane lei din primele şase luni ale anului trecut.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO