Fondurile publice de pensii din SUA au un deficit de 1.200 miliarde de dolari

Cele mai mari 100 fonduri publice de pensii din SUA au pasive nefinanţate în valoare de aproximativ 1.200 miliarde de dolari, cu aproximativ 300 de miliarde mai mari decât suma de 900 de miliarde de dolari raportată de fondurile de pensii, arată un nou studiu publicat luni, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 15 oct. 2012, 16:05
Fondurile publice de pensii din SUA au un deficit de 1.200 miliarde de dolari

Marile fonduri de pensii din SUA au raportat că au, în medie, un nivel de finanţare de 75,1%. În schimb, noul studiu realizat de companii de actuariat Milliman (care utilizează diferite metode pentru a evalua activele şi pasivele) a descoperit un nivel mediu de finanţare este de 67,8%.

Cu toate acestea, reprezentanţii Milliman (cea mai mare firmă de actuariat din lume) susţin că această diferenţă de mai multe zeci de miliarde de dolari este o veste bună. Autoarea raportului, Rebecca Sielman, consideră că rezultatele studiului ar trebui să reasigure publicul că fondurile publice de pensii din SUA raportează, în general, corect deficitele lor de finanţare.

‘Diferenţa dintre ceea ce fondurile publice de pensii au raportat şi ceea ce a găsit Milliman nu este una semnificativă’, a declarat Sielman.

Prin acest studiu Milliman a intrat însă în mijlocul unei dezbateri aprinse cu privire la modul în care fondurile publice de pensii îşi calculează pasivele. Acesta este un subiect fierbinte pentru că vizează fondurile publice de care vor avea nevoie fondurile de pensii pentru plăţile viitoare.

Cele 100 de fonduri analizate de Milliman utilizează în calculele lor o rată medie de rentabilitate a investiţiilor de opt procente. Însă recesiunea a redus această rată la doar 3,2 procente în ultimii cinci ani, potrivit datelor furnizate de Callan Associates. Această diferenţă a dat naştere la critici că fondurile de pensii nu raportează în mod corect pasivele lor nefinanţate sau diferenţa între ceea ce au promis că vor plăti pensionarilor în viitor şi ceea ce dispun de fapt pentru plata pensiilor.

Milliman studiază de aproape un deceniu cele mai mari 100 de fonduri private de pensii dar acesta este primul studiu asupra fondurilor publice de pensii şi a fost derulat în principal pentru a stabili dacă sistemele publice utilizează ipoteze nerealiste privind media de rentabilitate a investiţiilor. ‘Ne aşteptam să descoperim că fondurile publice utilizează rate de rentabilitate mari comparativ cu situaţia de pe piaţă, dar acest lucru nu s-a confirmat’, a declarat Sielman.

Firma de actuariat consideră că rată medie de rentabilitate a investiţiilor ar trebui să fie de 7,65%, şi nu una de opt procente utilizată, în medie, de fondurile publice de pensii.

Te-ar mai putea interesa și
Încă 14 zile de carantină pentru orașul Bragadiru
Încă 14 zile de carantină pentru orașul Bragadiru
Măsura de carantină zonală se prelungeşte de luni seara, cu 14 zile, pentru oraşul Bragadiru, a anunţat Prefectura Ilfov....
Brandul Tedi a intrat și pe piața de înghețată
Brandul Tedi a intrat și pe piața de înghețată
Marca Tedi, unul dintre liderii de pe piața de băuturi răcoritoare destinate copiilor, a anunțat că și-a adăugat un ...
Oxygen devine agenția care se ocupă de comunicarea corporate și de brand a Farmec
Oxygen devine agenția care se ocupă de comunicarea corporate și de brand a Farmec
Agenția Oxygen a anunțat luni prin intermediul unui comunicat că a câștigat pitch-ul organizat de Farmec, cel mai mare ...
UiPath mizează pe o evaluare de 26 de miliarde de dolari în listarea la Bursa de la New York
UiPath mizează pe o evaluare de 26 de miliarde de dolari în listarea la Bursa de la New York
Producătorul de software UiPath, primul unicorn românesc, a stabilit termenii pentru oferta sa publică iniţială (IPO) ...