Forbes: Cancelarul german Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume

Cancelarul german Angela Merkel rămâne şi în acest an cea mai puternică femeie din lume, urmată de preşedinta Braziliei, Dilma Roussef, pe poziţia a doua şi de femeia de afaceri americană Melinda Gates, pe locul 3, potrivit listei anuale realizate de revista Forbes, făcută publică miercuri.
Economica.net - mie, 22 mai 2013, 13:24
Forbes: Cancelarul german Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume

Este pentru a treia oară consecutiv când Angela Merkel se impune în vârful clasamentului celor mai puternice femei din lume.

Franţuzoaica Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar Internaţional, a avansat un loc faţă de anul trecut, ajungând pe poziţia a 7-a.

Hillary Clinton şi-a pierdut însă poziţia secundă în clasament pe care a ocupat-o anul trecut, ceea ce se explică probabil prin plecarea sa din fruntea Departamentului de Stat. În ediţia din acest an, ea ocupă locul 5, imediat după Prima Doamnă Michelle Obama, care a urcat de pe locul 7 pe 4.

Cea mai tânără de pe lista care continuă să fie dominată de americance rămâne excentrica Lady Gaga /27 de ani, poziţia 45/, iar cea mai în vârstă este regina Elisabeta – 87 de ani, poziţia 40.

Cele 100 de femei cele mai puternice din lume potrivit Forbes lucrează în domeniul tehnologiei, în afaceri, media, politică, lumea spectacolului, în organizaţii de caritate sau sunt miliardare, iar la realizarea clasamentului se ţine cont de avere, putere mediatică şi influenţă. Un număr de 26 de ţări au ‘trimis’ reprezentante pe această listă.

Douăzeci şi patru dintre ele sunt directoare sau manageri în companii care au generat venituri combinate de 893 miliarde de dolari în 2012. Între ele se numără Sheryl Sandberg /Facebook, locul 6/, Virginia Rometty /IBM, locul 12/, Ursula Burns /Xerox, locul 14/, Meg Whitman /Hewlett Packard, locul 15/ şi Marissa Mayer /Yahoo!, locul 32/.

Nouă femei din acest top sunt şefi de stat. Între acestea, preşedinta sud-coreeană Park Guen-hye a debutat pe listă pe locul al 11-lea.

Între artistele din clasament, cântăreaţa Beyonce Knowles ocupă locul al 31-lea, actriţa Angelina Jolie – locul 37, chiar înainte de Sofia Vergara. Cântăreaţa columbiană Shakira se află pe locul 52.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi! Un vânzător de RCA americano-francez e gata să intre pe piață, după falimentul City Insurance. Ce șoferi vor avea cele mai mici prețuri? – DOCUMENTE
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi! Un vânzător de RCA americano-francez e gata să intre pe piață, după ...
Axeria Iard, o companie de asigurări cu sediul central în Lyon, Franța, este aproape să intre pe piața RCA din România, ...
Măsura 3, sau cum îngroapă Statul firmele pe care trebuia să le salveze. Cronologia unei comedii proaste
Măsura 3, sau cum îngroapă Statul firmele pe care trebuia să le salveze. Cronologia unei comedii proaste
Mult-promovata POC 4.1.1 cunoscută și ca Măsura 3 sau Măsura 3 relansată, cea care trebuia să salveze mediul de afaceri ...
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare S.A.
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare ...
O acţiune de protest prin oprirea trenurilor de marfă va fi organizată în cazul în care nu vor fi găsite soluţii legale ...