Forbes: Cancelarul german Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume

Cancelarul german Angela Merkel rămâne şi în acest an cea mai puternică femeie din lume, urmată de preşedinta Braziliei, Dilma Roussef, pe poziţia a doua şi de femeia de afaceri americană Melinda Gates, pe locul 3, potrivit listei anuale realizate de revista Forbes, făcută publică miercuri.
Economica.net - mie, 22 mai 2013, 13:24
Forbes: Cancelarul german Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume

Este pentru a treia oară consecutiv când Angela Merkel se impune în vârful clasamentului celor mai puternice femei din lume.

Franţuzoaica Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar Internaţional, a avansat un loc faţă de anul trecut, ajungând pe poziţia a 7-a.

Hillary Clinton şi-a pierdut însă poziţia secundă în clasament pe care a ocupat-o anul trecut, ceea ce se explică probabil prin plecarea sa din fruntea Departamentului de Stat. În ediţia din acest an, ea ocupă locul 5, imediat după Prima Doamnă Michelle Obama, care a urcat de pe locul 7 pe 4.

Cea mai tânără de pe lista care continuă să fie dominată de americance rămâne excentrica Lady Gaga /27 de ani, poziţia 45/, iar cea mai în vârstă este regina Elisabeta – 87 de ani, poziţia 40.

Cele 100 de femei cele mai puternice din lume potrivit Forbes lucrează în domeniul tehnologiei, în afaceri, media, politică, lumea spectacolului, în organizaţii de caritate sau sunt miliardare, iar la realizarea clasamentului se ţine cont de avere, putere mediatică şi influenţă. Un număr de 26 de ţări au ‘trimis’ reprezentante pe această listă.

Douăzeci şi patru dintre ele sunt directoare sau manageri în companii care au generat venituri combinate de 893 miliarde de dolari în 2012. Între ele se numără Sheryl Sandberg /Facebook, locul 6/, Virginia Rometty /IBM, locul 12/, Ursula Burns /Xerox, locul 14/, Meg Whitman /Hewlett Packard, locul 15/ şi Marissa Mayer /Yahoo!, locul 32/.

Nouă femei din acest top sunt şefi de stat. Între acestea, preşedinta sud-coreeană Park Guen-hye a debutat pe listă pe locul al 11-lea.

Între artistele din clasament, cântăreaţa Beyonce Knowles ocupă locul al 31-lea, actriţa Angelina Jolie – locul 37, chiar înainte de Sofia Vergara. Cântăreaţa columbiană Shakira se află pe locul 52.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...