Ford a anunțat un profit peste aşteptări în trimestrul 3 din 2021

Ford Motor a raportat un profit trimestrial peste aşteptări, a îmbunătăţit estimările privind câştigurile anuale şi a anunţat reluarea acordării de dividende către acționari.
Robert Stan - joi, 28 oct. 2021, 15:51
Ford a anunțat un profit peste aşteptări în trimestrul 3 din 2021

Într-o perioadă în care majoritaea companiilor din industria auto prezintă rezultate financiare slabe pentru al treilea trimestru și își revizuiesc în scădere previziunile pentru întregul an 2021, americanii de la Ford Motor anunță un profit trimestrial peste aşteptări și îmbunătăţit estimările privind câştigurile anuale bazându-se pe cererea ridicată pentru camionete care a compensat efectele deficitului global de semiconductori.

Producătorul auto american se aşteaptă în acest an la un profit operaţional între 10,5 şi 11,5 miliarde de dolari, iar la 1 decembrie va plăti dividende trimestriale de 10 cenţi pe acţiune, după ce în martie 2020 suspendase plata dividendelor, pe fondul efectelor pandemiei.

„Am investit deplin în viitorul electric şi acum vedem rezultatele. Ne îndreptăm agresiv să conducem revoluţia vehiculelor electrice”, a afirmat directorul general Jim Farley.

Acesta a anunţat că cererea anuală pentru SUV-ul electric Mustang Mach-E a ajuns la 200.000 de unităţi, iar compania ia măsuri pentru majorarea producţiei de vehicule electrice. Ford a început să producă Mach-E în China şi majorează producţia în Mexic.

Deşi Ford se aşteaptă la atenuarea deficitului global de semiconductori, directorul financiar John Lawler a apreciat că acesta s-ar putea extinde până în 2023, ceea ce va afecta producţia.

„Ne aşteptăm la o creştere de aproximativ 10% a vânzărilor în 2021, iar lipsa cipurilor încă ne afectează”, a declarat Lawler.

În trimestrul trei din 2021, veniturile s-au situat la 35,7 miliarde de dolari, depăşind estimările.

Este al şaselea trimestru consecutiv în care Ford a depăşit estimările analiştilor, susţine Dan Levy, analist la Credit Suisse.

În predeschiderea şedinţei bursiere de joi, acţiunile Ford au urcat la 17,17 dolari, după ce miercuri au închis la 15,51 dolari. Preţul acţiunilor s-a dublat de când Farley a devenit director general, în urmă cu un an.

În trimestrul trei din 2021, profitul a scăzut cu 25%, la 1,8 miliarde de dolari, faţă de 2,4 miliarde de dolari în perioada similară din 2020. Marja de profit s-a situat la 5,1%, de la 6,4% în urmă cu un an.

Profitul operaţional s-a situat la trei miliarde de dolari în perioada iulie-septembrie 2021, în scădere faţă de 3,6 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2020. Fluxul de numerar ajustat în 2021 ar urma să ajungă la 4-5 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...