Ford a prezentat detaliile Fiesta facelift și a deschis cataloagele de comenzi

Ford a prezentat astăzi detaliile modelului Fiesta facelift, vehicul cu un pachet îmbunătăţit de tehnologii. Modelul poate fi deja comandat în România.
Robert Stan - joi, 16 sept. 2021, 09:51
Ford a prezentat detaliile Fiesta facelift și a deschis cataloagele de comenzi

Designerii Ford au adus câteva modificări designului modelului Fiesta conferindu-i, conform companiei „mai multă prezență pe șosea și o diferențiere mai mare între echipări în cadrul gamei cuprinzătoare de variante. Fiecare nivel de echipare- Trend Connected, Titanium, ST-Line și Active, beneficiază de elemente de stil unice, alături de o gamă extinsă de culori, jante și finisaje interioare. Gama Fiesta este, de asemenea, extinsă cu pachetul X pentru Titanium, pentru un plus de personalitate”.

Pentru a aduce modelul în pas cu vremurile, cei de la Ford au dotat acum Fiesta cu noi tehnologii. Astfel, farurile LED sunt pentru prima dată introduse standard, de la primul nivel de echipare. Opțional, tehnologia avansată Matrix LED, care oferă funcționalitatea anti-orbire (Glare-Free High Beam), poate adapta fasciculul farurilor pentru o mai bună vizibilitate în condiții dificile.1

Fiesta facelift are, de asemenea, un panou de bord digital de 12,3 inch, iar Local Hazard Information1 și Wrong-Way Alert1 își fac debutul ca parte dintr-o suită sofisticată de tehnologii de asistență a șoferului.

Ford a anunțat astăzi și detaliile Fiesta ST, variantă dezvoltată de divizia Ford Performance. Experiența hatchback-ului sportiv este îmbunătățită cu noile faruri LED Matrix, noi scaune sportive dezvoltate de specialiștii noștri, detalii de design sportive, inclusiv o nouă grilă frontală Chrystaline Grey și opțional, culoarea Mean Green pentru exterior. Mai important, cuplul maxim a crescut până la 320 Nm.

„Succesul modelului Fiesta se datorează modului în care ținem pasul și stabilim noile standarde pentru plăcerea de a conduce, dar și pentru tehnologie și eficiență la volan. Noua Fiesta este un alt salt înainte pentru segmentul de automobile mici și oferă un model care se potrivește oricărui stil de viață”, a declarat Roelant de Waard, director general Autovehicule, Ford Europa.

Un nou aspect exterior

Fiesta se bazează pe arhitectura consacrată de clasă B de la Ford – utilizată și de SUV-ul compact Ford Puma – pentru a oferi o gamă de echipări practice și rafinate, pentru fiecare stil de viață și pentru fiecare client Fiesta. Noul design exterior al gamei include o capotă mai înaltă, combinată cu grile superioare mai mari. Emblema Ford este acum afișată în interiorul grilei.

Noile faruri standard LED cu un design orizontal elegant contribuie, de asemenea, la stilul modern al modelului Fiesta. Luminile standard de pe spate primesc noi rame de culoare neagră pentru un aspect mai sofisticat, în timp ce stopurile LED disponibile sunt completate cu un finisaj exterior negru premium.

Versiunile de echipare Trend Connected și Titanium prezintă o grilă superioară largă, cu dungi orizontale puternice și un cadru cromat cu luciu puternic și cu orificii laterale distincte. Seria Titanium prezintă, de asemenea, bare orizontale ale grilei superioare finisate în crom ștanțat la cald, combinate cu ornamente exterioare cromate la geamuri.

Versiunea ST-Line, inspirată de Ford Performance, oferă un caracter mai sportiv și este recunoscută prin noua sa grilă superioară cu inserții pronunțate și finisaj de tip fagure negru lucios. Fantele laterale largi sunt finisate în culoarea caroseriei și o grilă inferioară mai mare accentuează aspectul sportiv.

Versiunea Active, inspirată de SUV-uri, se distinge prin elemente de design mai robuste pentru un caracter aventuros. Aceasta prezintă o grilă superioară largă cu dungi verticale puternic finisate în negru lucios și cu fante laterale mai înalte și proeminente care reflectă poziția la volan mai înaltă, specifică unui crossover.

Șapte noi modele de jante din aliaj completează noul design exterior îndrăzneț și două noi culori exterioare sunt de asemenea disponibile – Boundless Blueși Beautiful Berry.

Ford Fiesta mizează pe hibridizare

Ford Fiesta folosește gama de motoare EcoBoost Hybrid cu tehnologie de 48 de volți și motoarele pe benzină EcoBoost. Tehnologia EcoBoost Hybrid dispune de un alternator/generator integrat antrenat de curea (BISG) în locul alternatorului standard, permițând recuperarea și stocarea energiei pierdute, de obicei, în timpul frânării și deplasării pentru a încărca un acumulator de 48 volți litiu-ion, răcit cu aer.

BISG acționează, de asemenea, ca un motor, integrându-se cu motorul termic și folosind energia stocată pentru a oferi asistență la cuplu în timpul condusului normal și al accelerației, precum și în funcționarea accesoriilor electrice ale vehiculului. Tehnologia poate reporni motorul în doar 350 de milisecunde, permițând sistemului Auto Start-Stop să oprească motorul în anumite scenarii de condus, precum rularea la viteze de până la 25 km/h chiar și atunci când vehiculul este în viteză cu pedala ambreiajului ridicată, pentru economie și mai mare de carburant.

Sistemul EcoBoost Hybrid de 1.0 litri al noului Ford Fiesta este disponibil în variantele de 125 CP și 155 CP, combinate cu o transmisie manuală în șase trepte. Eficiența consumului de carburant conform WLTP de 4,9 l / 100 km și emisiile de CO2 de 111 g / km2 reprezintă o îmbunătățire de 5% comparativ cu un motor EcoBoost de 125 CP de 1.0 litri non-hybrid, cu economie de până la 10% în regim urban, conform datelor Ford.

Modelul EcoBoost Hybrid de 125 CP este disponibil și cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj Powershift cu șapte rapoarte care, conform Ford, duce la un consum de 5,2 l / 100 km și 117 g / km CO2 WLTP.

Motorul Ford EcoBoost de 1.0 litri este oferit în varianta de 100 CP, cu un consum de 5,2 l / 100 km și 118 g / km CO2 WLTP.

Experiența de conducere poate fi ajustată utilizând modurile de condus selectabile (Normal, Sport și Eco Drive).

Pleiadă de noi echipamente

Un nou panou de bord digital TFT de 12,3 inch, complet configurabil, este disponibil acum pe Ford Fiesta, oferind șoferilor posibilitatea de a personaliza și a prioritiza afișajele cu informații, inclusiv notificările de navigație. Panoul are afișaje cu tematică unică, ce corespund modurilor de condus și o zonă separată pentru informații cu prioritate ridicată, cum ar fi tehnologiile de asistență a șoferului.

Alte tehnologii sofisticate disponibile includ Pilot Automat Adaptiv cu Stop & Go și Recunoașterea Indicatoarelor de Viteză1, concepute pentru a ajuta la menținerea unei distanțe confortabile față de vehiculul din față. Sistemul poate opri complet Fiesta și poate reporni automat mașina, în traficul de tipul stop-start, pentru vehiculele echipate cu transmisia Powershift.

De asemenea, ajutând șoferii să gestioneze cu ușurință traficul din orașe, funcția de Asistență Activă la Parcare poate detecta spații cu dimensiuni adecvate și poate controla direcția pentru a parca în timp ce șoferul controlează accelerația și frânarea.

Tehnologiile concepute pentru a preveni sau a atenua efectul coliziunilor cu alți participanți la trafic includ Sistemul de informare pentru punct mort (BLIS) cu alertă de trafic lateral și frânare activă1, asistență la păstrarea benzii de circulație1 și asistență pre-coliziune cu frânare activă.1

Tehnologia standard FordPass Connect3 permite o suită de funcții convenabile care pot fi controlate de la distanță folosind aplicația FordPass4. Clienții pot bloca/debloca ușile sau pot porni motorul de la distanță5 pentru modelele Fiesta cu transmisie automată cu șapte rapoarte. De asemenea, au la dispoziție opțiunea de localizare a vehiculului și Stare Vehicul, pentru verificarea nivelului de combustibil, a stării alarmei, a presiunii anvelopelor, a duratei de viață a uleiului și multe altele.

Conectivitatea noii Fiesta oferă, de asemenea, actualizări de trafic în timp real pentru sistemul de navigație disponibil și permite alertarea șoferilor despre o situație periculoasă pe drumul din față, chiar dacă incidentul nu este vizibil din cauza unei curbe sau a altor vehicule.

Sistemul SYNC 3 permite șoferilor să controleze sunetul, navigația și smartphone-urile conectate folosind comenzi vocale simple. Sistemul oferă compatibilitate cu Apple CarPlay și Android Auto și vine cu un ecran tactil central de 8 inch, cu funcționalitate „pinch” și „swipe”, precum și capacitatea de a afișa o imagine de 180 de grade de la camera spate disponibilă.

Alte caracteristici premium disponibile includ un spațiu de încărcare fără fir pentru smartphone-uri și un sistem audio B&O cu 10 difuzoare, un subwoofer integrat și un amplificator digital de procesare a semnalului de 575 watt pentru a oferi sunet “surround” ajustabil. 7

Conform oficialilor Ford, clienții din România pot plasa precomenzi pentru modelul Fiesta în rețeaua de dealeri. Primele mașini vor sosi în România în februarie 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...