Ford aduce noul Bronco în Europa. Modelul va fi disponibil și în România

Americanii de la Ford au anunțat astăzi că modelul Bronco va fi disponibil - în număr limitat și cu o echipare specială - pe piețele din Europa.
Robert Stan - lun, 04 iul. 2022, 12:49
Ford aduce noul Bronco în Europa. Modelul va fi disponibil și în România

Considerat o adevărată legendă americană Ford Bronco vine pentru prima dată în Europa, exclusiv în echipare 4×4 destinată în special traseelor de off-road extrem.

Oferind capacitatea de a merge oriunde, îmbunătățită cu tehnologii inteligente, Bronco în versiunea cu patru uși va fi disponibil în număr strict limitat pe piețele europene selectate, cu volanul pe stânga, de la sfârșitul anului 2023.

Designul inconfundabil la interior și exterior se inspiră din modelele emblematice, inclusiv din originalul Bronco din 1966, din aspectul dur și capacitatea robustă a camionetei din seria F de pe piața americană și spiritul de performanță al lui Ford Mustang.

De-a lungul timpului, Bronco și-a câștigat porecla „G.O.A.T.” (Goes Over Any Type of Terrain – Merge Pe Orice Tip de Teren) grație unui sistem sofisticat de tracțiune integrală și tehnologiilor inovatoare pentru aventură, inclusiv Trail Control.

„Bronco este cel mai rezistent și mai versatil vehicul off-road produs de Ford, iar noua generație îmbină ADN-ul modelului original cu cele mai noi tehnologii de manevrare pe orice suprafață și o gamă vastă de accesorii pentru a crea un vehicul off-road nou, remarcabil. După succesul uriaș al noului Bronco din SUA, suntem încântați să aducem o parte din spiritul aventurii pentru clienții noștri din Europa”, a declarat Matthias Tonn, inginer șef, Vehicule de Import, Ford Europa.

Încă de când a fost introdus în SUA primul exemplar în 1966, Bronco a reprezentat etalonul în ceea ce privește sentimentul de libertate, distracție și capabilitate în aer liber. Ford a reintrodus emblematicul Bronco în America de Nord în 2020, după o absență de 25 de ani, rămânând fidel ADN-ului modelului original, introducând în același timp funcții inovatoare complet noi pentru o funcționalitate off-road autentică. Bronco va fi oferit în Europa, în număr strict limitat pentru pasionații de activități în aer liber.

Pornind de la o coală albă de hârtie, echipa de proiectare Bronco a început prin a realiza o scanare digitală la dimensiunea normală a modelului din prima generație pentru a se asigura că proporțiile puternice și forma recunoscută instantaneu rămân elementele cheie ale noului design. Consolele scurte, liniile caracteristice puternice și detaliile îndrăznețe și funcționale îi conferă lui Bronco aspectul hotărât și robust, care îl face inconfundabil și contribuie la capacitatea sa excepțională de off-road.

Partea din față a vehiculului are grila distinctivă pe toată lățimea, faruri circulare și simbolistică îndrăzneață care creează o legătură vizuală clară cu prima generație – și îl face să arate cu adevărat unic. Panourile pătrate ale caroseriei sunt proiectate pentru a vizualiza mai ușor colțurile exterioare ale SUV-ului și, prin urmare, mai ușor de manevrat în condiții dificile de off-road.

Bronco are, de asemenea, multe aspecte simple, dar inteligente, cum ar fi pasajele roților din plastic și secțiunile înălțate de ghidare în partea de sus a aripilor din față, pentru a ajuta șoferul să localizeze colțurile vehiculului – care pot fi utilizate și ca puncte de ancorare capabile să susțină până la 68 kg. Acest lucru facilitează transportul articolelor mai mari, cum ar fi canoe.

Bronco are un plafon rigid complet demontabil, cu o căptușeală de antifonare pentru mult confort la drum. Plafonul rigid demontabil se separă, de asemenea, în patru panouri, cu locașuri de depozitare dedicate la bord pentru cele două panouri frontale, pentru flexibilitate maximă. Toate ușile pot fi demontate complet 3 – și individual – folosind o singură unealtă în doar opt minute, oferind o senzație de libertate maximă, precum și o vizibilitate și mai mare în condiții de off-road.

Geamurile fără cadru reduc greutatea totală a ușilor, făcându-le suficient de ușoare pentru a fi îndepărtate de proprietarii de aproape orice statură. Clienții vehiculelor 4×4 convenționale cu uși detașabile rămân în situația de a nu ști ce să facă cu ele, în timp ce Bronco oferă locașuri pentru depozitare dedicate pentru a permite stocarea ușilor în siguranță la bord, gata de remontare în câteva minute. Echipa de proiectare a montat și oglinzile retrovizoare anterior parbrizului pentru a menține vizibilitatea chiar și cu ușile îndepărtate.

Bronco are câteva alte elemente detașabile care permit atât personalizarea, cât și performanța sporită în off-road. Grila frontală și bara de protecție pot fi îndepărtate și schimbate cu versiuni alternative, în timp ce pasajele roților din plastic sunt proiectate să fie îndepărtate fără deteriorare în cazul unui impact în condiții off-road și pot fi înlocuite ușor și rapid.

Vehiculul prezintă și mai multe „surprize” în ceea ce privește designul – detalii ascunse care celebrează moștenirea Bronco și care sunt concepute pentru a fi descoperite de proprietari în timpul utilizării vehiculului. Exemplele includ logo-uri Bronco ascunse, o reprezentare grafică care ilustrează gama originală de modele din 1966, un deschizător de sticle încorporat în interior și coordonatele GPS ascunse ale locațiilor utilizate pentru testare în timpul dezvoltării modelului Bronco.

„A fost esențial ca revenirea lui Bronco să fie autentică față de moștenirea SUV-ului original emblematic și robust. Fiecare decizie pe care am luat-o cu privire la designul lui Bronco a vizat o mai bună deservire a clienților, maximizarea capacității în natură, independența sa ca marcă și, în mod exhaustiv – inclusiv ștanțarea capetelor șuruburilor și a inscripției de pe anvelope”, a explicat Paul Wraith, designer șef Bronco.

În centrul capacității de a accesa orice tip de suprafață a lui Bronco, se află Terrain Management System, care facilitează selectarea modului de care au nevoie șoferii pentru a se adapta condițiilor. Pe lângă modurile de conducere, cum ar fi Normal, Eco, Sport și Slippery, modurile dedicate off-road includ Mud/Ruts, Sand, precum și un mod Baja inspirat de curse. Fiecare mod optimizează accelerația, punctele de schimbare a treptelor de viteză și răspunsul direcției pentru a se potrivi cu tipul de teren pe care se rulează.

Bronco este disponibil cu o cutie de transfer electronică cu două viteze care permite schimbarea în mers sau o cutie de transfer electromecanică cu două viteze cu un mod automat, care permite sistemului să comute fără probleme între tracțiune pe două roți și tracțiune integrală în funcție de condițiile de drum. Un diferențial spate blocabil este standard, în timp ce disponibilitatea unui diferențial frontal blocabil și a unui sistem de deconectare a barei anti-ruliu față oferă o articulație maximă în condiții dificile.

Bronco oferă, de asemenea, un Trail Toolbox, o suită de tehnologii sofisticate off-road pentru a sprijini șoferii și a le permite să exploreze capabilitățile vehiculului cu încredere. Trail Control 2 funcționează într-un mod similar cu controlul vitezei de croazieră; șoferul poate selecta o viteză de până la 31 km/h, iar vehiculul va gestiona automat accelerația și frânarea pentru a menține viteza selectată în timp ce șoferul se concentrează pe direcție, pe un teren dificil.

Trail Turn Assist 2 utilizează vectorizarea cuplului bazată pe frânare pentru a reduce raza de viraj cu până la 40% atunci când se merge off-road în spații restrânse, în timp ce Trail One-Pedal Drive 2 permite șoferului să accelereze și să frâneze folosind doar pedala de accelerație, oferind un control mai ușor și precis al vitezei atunci când se conduce în condiții dificile. Tehnologiile de asistență pentru șofer includ AdvanceTrac™cu Roll Stability Control™ și Trailer Sway Control pentru siguranța șoferului la remorcare.

Chiar dacă Ford Bronco este construit pentru cele mai dure condiții, nu există compromisuri în ceea ce privește caracteristicile de confort sau comoditate. Un panou de instrumente TFT de opt inchi este asociat cu un ecran tactil central LCD de 12 inchi, cu sistem multimedia SYNC 4 de ultimă generație.

Bronco oferă, de asemenea, puncte de atașare în partea de sus a panoului de instrumente, pentru un suport de dispozitive, permițând clienților să-și atașeze camerele video sau telefoanele mobile cu conexiuni de alimentare de 12 volți și USB dedicate.

Apple CarPlay și Android Auto5 sunt dotări standard alături de un B&O® Premium Sound System6 cu zece difuzoare, inclusiv un subwoofer, care se integrează perfect cu aplicația FordPass7disponibilă.

Pentru că americanii nu au anunțat încă lista de prețuri pentru Europa trebuie menționat că, în SUA, cea mai accesibilă versiune costă, fără taxe, 30.800 de dolari (cca. 29.500 euro).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...