Ford ar putea produce automobile electrice în Germania după 2023

Constructorul auto american Ford ar putea produce automobile electrice în Germania după anul 2023, când este programat să se încheie ciclul de viaţă al modelului Ford Fiesta, a declarat directorul pentru operaţiunile Ford din Germania, Gunnar Herrmann, care a adăugat că ar fi bucuros să primească subvenţii de la stat pentru această tranziţie, informează Reuters.
Economica.net - mar, 03 apr. 2018, 11:40
Ford ar putea produce automobile electrice în Germania după 2023

‘Pur ipotetic, 2023 ar fi un moment bun pentru tranziţie’, a afirmat Herrmann, într-un interviu publicat marţi în cotidianul financiar german Handelsblatt.

Gunnar Herrmann a apreciat că ar fi nevoie de aproximativ 15 luni pentru a reutila uzina Ford de la Koln, dar a adăugat că aceste investiţii nu s-ar justifica dacă vânzările de automobile electrice se vor ridica la doar 30.000 – 40.000 de unităţi pe an.

‘Ar fi posibil dacă cifrele de vânzări ar creşte semnificativ. Din păcate, în prezent, automobilele electrice nu sunt foarte profitabile’, a spus Gunnar Herrmann.

Aceste declaraţii sunt similare cu cele făcute săptămâna trecută de directorul general de la constructorul auto german BMW, care a spus că firma nu va produce automobile electrice în sistem de masă până în 2020, deoarece actuala tehnologie nu este suficient de profitabilă pentru a permite majorarea volumului producţiei.

Ford, al doilea mare producător auto american, intenţionează să investească cinci miliarde de dolari în autovehicule electrice şi să lanseze cel puţin 13 modele electrice sau hibride la nivel mondial în următorii cinci ani. De asemenea, Ford şi-a propus să producă primul său vehicul complet electric în Europa în anul 2020.

Gunnar Herrmann a sugerat că landul german Renania de Nord-Westphalia, unde se află şi uzina Ford din Koln, ar putea oferi subvenţii în ideea de a sprijini tranziţia la autovehiculele electrice.

‘Statul ar putea să contribuie la această tranziţie structurală, la fel ca şi Guvernul federal’, a spus Gunnar Herrmann.

Noul Guvern de coaliţie de la Berlin intenţionează să reducă povara fiscală pentru proprietarii de automobile electrice, să ofere cel puţin 100.000 de noi staţii de încărcare la nivel naţional şi să subvenţioneze serviciile de car-sharing pentru a susţine tranziţia spre un model de transport mai ecologic.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România. În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...