1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Ford ar putea produce utilitare electrice în Germania

Producătorul auto american Ford ia în considerare producerea minivanului electric Streetscooter - dezvoltat de grupul german Deutsche Post DHL, ambele companii explorând modalităţi de extindere a proiectului, a afirmat joi Gunnar Herrmann, preşedintele subsidiarei Ford din Germania, transmite Reuters.

29 sep, 2017 | Agerpres

Deutsche Post DHL, cel mai mare furnizor global de servicii poştale logistice şi de curierat, a anunţat recent că şi-ar putea dubla producţia modelului său electric Streetscooter şi l-ar putea vinde şi altor firme, la un preţ de 32.000 de euro. Iniţial, Deutsche Post a dezvoltat utilitara Streetscooter, cu o autonomie de până la 120 de kilometri, pentru a livra propria corespondenţă şi coletele poştale.

Luna trecută, cu ocazia lansării modelului cu emisii zero StreetScooter Work XL, produs cu componente Ford, Deutsche Post a anunţat că ar putea extinde colaborarea pe segmentul utilitarelor electrice cu Ford.

'Analizăm în detaliu colaborarea cu Deutsche Post şi ne gândim dacă putem majora numărul de vehicule. Cerere există, şi trebuie să analizăm modul în care acest model de afaceri poate fi extins', a explicat Gunnar Herrmann, adăugând că Ford a primit cereri din toată lumea de când a încheiat parteneriatul cu Streetscooter, în iunie.

Herrmann a declarat că Ford studiază condiţiile necesare pentru construirea acestui model în Germania, posibil la fabrica din Koln.

Oficialii de la Berlin au anunţat că vor să reducă emisiile toxice şi au lansat luna trecută un fond de 500 de milioane de euro pentru a ajuta municipalităţile să investească în vehicule mai puţin poluante.

În prezent, segmentul de vehicule utilitare este dominat de Ford.

Şi principalii producători auto din Germania, Daimler şi Volkswagen, au anunţat că vor produce vehicule electrice.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO