1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 37 º

Extern

Ford ar putea să închidă săptămâna viitoare câteva uzine din SUA, dacă nu primește motoarele produse la fabricile sale din Mexic

Ford a avertizat că noile restricţii impuse angajaţilor de la fabricile care produc componente auto în statul mexican Chihuahua "nu sunt sustenabile", cel mai recent semn că producătorii auto americani încă sunt afectaţi de măsurile de izolare menite să oprească răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) în Mexic, transmite Reuters, citată de Agerpres.

10 iul, 2020 | Agerpres

Mexicul este o parte cheie a lanţului global de furnizare crucial pentru companiile auto americane, mulţi având uzine la graniţa dintre cele două ţări, datorită costurilor mai scăzute cu forţa de muncă.

Chihuahua, unde autorităţile locale au limitat la 50% prezenţa angajaţilor în unităţile de producţie, este sediul fabricii de motoare a Ford şi a multor producători de componente auto.

Ambasadorul SUA în Mexic, Christopher Landau, a avertizat joi că Ford ar putea fi nevoit să-şi închidă de săptămâna viitoare unele fabrici din Statele Unite dacă nu va primi motoarele produse în Mexic.

Kumar Galhotra, preşedintele Ford America, a precizat că firma are unii furnizori care sunt afectaţi de restricţiile impuse în statul Chihuahua. "În timp ce fabricile noastră din SUA lucrează la capacitate integrală, aceste restricţii din Mexic nu sunt sustenabile. Deşi nu ne aşteptăm la un impact asupra producţiei săptămâna viitoare, continuăm să negociem cu oficialii din Chihuahua modul în care putem relua producţia în siguranţă şi în mod constructiv", a explicat Galhotra.

Ministrul Dezvoltării Economice din statul Chihuahua, Alejandra de la Vega, a declarat că discută "în mod constant" cu reprezentanţii Ford, iar joi dimineaţă a avut convorbiri cu un director al companiei americane, dar nu a precizat problemele analizate.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO