Primul crash-test cu Fordul de la Craiova VIDEO

Ford a prezentat primul crash-test cu modelul B-Max care va fi fabricat la Craiova. Monovolumul a fost testat la impact lateral având în vedere că particularitatea modelului este lipsa montantului central la uşile laterale.
Economica.net - vin, 20 apr. 2012, 07:37
Primul crash-test cu Fordul de la Craiova VIDEO

După ce americanii de la Ford au anunţat că B-Max nu va avea montant central, scepticii au început să discute despre siguranţa monovolumului la impactul lateral. Aşa că, pentru a evita un eşec de imagine chiar înainte de lansare, oficialii Ford au fost nevoiţi să explice cum vor compensa lipsa montantului central pentru o siguranţă cât mai bună. Mai ales că americanii au promis că Ford B-Max va lua 5 stele la testele EuroNCAP.

 

Testul a simulat un impact lateral cu un vehicul care rula cu 50 km/h, iar Ford B-Max era staţionat. Spectatorii s-au declarat impresionaţi de felul în carer maşina s-a comportat şi au remarcat că cele 7 airbaguri şi-au făcut treaba. Manechinele din spate, aşezate pe scaune de copil, nu au fost afectate şi nici şoferul sau pasagerul din dreapta. Pentru a vedea exact cum se comportă un B-Max în caz de impact lateral şi nu numai va trebui să aşteptăm până la efectuarea testelor EuroNCAP

Particularitatea masinii, lipsa montantului central între portiera fata si cea spate, nu exista pe niciun model cu care concureaza pe segmentul minivan-urilor. Usile din spate sunt culisante. Siguranta a fost una dintre proprietatile proiectantilor, mai ales din cauza lipsei montantului central.

Marginile portierelor care se „lipesc” una de alta, sunt întarite si au mecanism de fixare atât sus cât si jos pentru o mai buna siguranta înm caz de impact lateral. De asemenea, si plafonul si podeaua sunt întarite în anumite puncte cu un otel special, pentru a preveni o deformare mai mare în cazul unui impact frontal.

Modelul B-Max este fabricat exclusiv la uzina Ford de la Craiova. Reprezentantii companiei au spus ca în acest an vor fi produse 60.000 de unitati B-Max, iar pentru anul viitor estimeaza constructia a cel putin 100.000 de masini.

Desi B-Max va fi produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova, lansarea modelului pe piata din România va avea loc în al treilea trimestru al acestui an, dupa cea din tarile vest-europene. B-Max va fi mai ieftin în România decât în tarile în care va fi exportat.

„B-Max este un monovolum compact, care adauga o noua abordare a construirii usilor, cu stâlpii centrali integrati chiar în portiere. Alaturi de dispunerea flexibila a scaunelor si spatiul de depozitare cel mai încapator din clasa sa, B-Max va beneficia si de o executie superioara si materiale de înalta calitate care sunt intalnite rareori la o masina din clasa compacta, la un pret convenabil. Masina combina un design incitant si inovator cu dotari care înainte, puteau fi gasite numai în clasele superioare de automobile”, au spus oficialii Ford.

Noul model va fi echipat cu un motor turbo diesel (despre care Ford nu a dat detalii) si cel mai mic motor pe benzina construit pâna acum de Ford – EcoBoost de 1 litru, produs si la fabrica de la Craiova.

Grupul american Ford a raportat un profit de 20,2 miliarde dolari pentru anul trecut, cel mai ridicat din 1998 si de peste trei ori mai mare comparativ cu nivelul de 6,56 miliarde de dolari din anul precedent, ca urmare a unui câstig exceptional de peste 12 miliarde de dolari în trimestrul patru.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...