Ford Capri, un crossover-coupé derivat din noul Explorer

Abia intrat pe piață, noul crossover electric Explorer are un frate mai sportiv și cu istorie: Capri. Noul model poate fi deja comandat în România.
Robert Stan - mie, 10 iul. 2024, 16:47
Ford Capri, un crossover-coupé derivat din noul Explorer

Ford a anunțat astăzi primele detalii despre Capri, renașterea unui model legendar care intră în lumea mașinilor electrice sub forma unui crossover-coupé.

Dezvăluit sub embargo jurnaliștilor care au participat la testul internațional al modelului Explorer din Slovenia, printre care s-au aflat și cei de la Economica.net, Capri atrage atenția printr-un design care scoate în evidență linii și elemente clasice evidențiate în culori puternice și atractive precum Vivid Yellow și Blue My Mind.

În versiunea cu autonomie extinsă, cu un motor de 286 CP amplasat pe puntea spate, Capri poate parcurge peste 620 km cu o singură încărcare, iar bateria de 77 kWh se poate încărca de la 10% la 80% în doar 28 de minute.

Bateria versiunii AWD cu două motoare are o capacitate de 79 kWh și permite o viteză maximă de încărcare de 185 kW. Puterea maximă de 340 CP îi permite o accelerație 0-100 km/h în 5,3 secunde.

Interiorul luxos propune o atmosferă minimalistă și digitală, cu materiale moi la atingere și scaune față „sculptate”.

În dotarea de serie au fost incluse echipamente precum acces și pornire fără cheie, scaune față și volan încălzite, control al climatizării cu două zone și scaun șofer cu funcție de masaj și memorie. Tehnologia inovatoare propusă pentru integrarea sistemului multimedia SYNC Move permite ca ecranul central de 14,6 inchi să culiseze în sus și în jos pentru a oferi cel mai confortabil unghi de vizualizare.

Telefoanele mobile inteligente se integrează perfect folosind tehnologia fără fir, atât pentru Android Auto, cât și pentru Apple CarPlay. De asemenea, în echiparea de bază este posibilă și încărcarea fără fir a dispozitivelor mobile.

Ford Capri oferă un spațiu de încărcare de până la 572 de litri, o podea reglabilă pentru portbagaj, o MegaConsolă de 17 litri în cotiera față în care încape chiar și un laptop, dar și un spațiu secret și securizat pentru depozitare, denumit Private Locker.

Pachetul tehnologic include 12 senzori ultrasonici, 5 camere și 3 radare care susțin sisteme avansate de asistență, printre care Assisted Lane Change și Clear Exit Warning.

Deși Ford nu a dezvăluit în totalitate detaliile mașinii, în afara designului exterior și a părții din spate care a fost complet regândită, mașina respectă „rețeta” noului crossover Explorer care, la rândul său, a împrumutat o platformă tehnică a grupului Volkswagen. De altfel, cei care sunt curioși să afle mai multe despre noul Ford Capri nu trebuie decât să citească articolul aferent testului realizat de Economica.net cu Ford Explorer.

Noul Ford Capri poate fi deja comandat în România, prețul minim de catalog anunțat de producător pentru versiunea Select fiind de 50.000 de euro. Prin programul Rabla Plus, Capri Extended Range RWD (286 CP) are un preț cu TVA de 41.900 de euro.

Citește și:

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Tesla din Cehia recrutează pentru fabrica din Brăila, în care investeşte peste 450 de milioane de lei şi care se va deschide în următoarele 12 luni
Grupul Tesla din Cehia recrutează pentru fabrica din Brăila, în care investeşte peste 450 de milioane de lei şi care ...
Posturile pentru care grupul Tesla din Cehia angajează la Brăila în această perioadă sunt: Process Engineer, Logistics Coordinator, Maintenance Manager, Technical Manager, IT Manager, conform......
Petrom a intrat în acționariatul EIT InnoEnergy, fond susținut de Comisia Europeană pentru accelerarea tranziției energetice
Petrom a intrat în acționariatul EIT InnoEnergy, fond susținut de Comisia Europeană pentru accelerarea tranziției energetice
OMV Petrom și compania-mamă OMV au intrat în acționariatul InnoEnergy, alăturându-se unor giganți ca ING, Renault, ...
Guvernul vrea să lanseze la anul o aplicație pentru pensii: cât ai cotizat, când ieși la pensie și cu câți bani
Guvernul vrea să lanseze la anul o aplicație pentru pensii: cât ai cotizat, când ieși la pensie și cu câți bani
Românii vor avea la dispoziție începând de anul viitor o aplicație prin care pot obține toate datele cu privire la ...
Record pentru aur. Cel mai mare nivel din istorie pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR – date 17 iulie 2024
Record pentru aur. Cel mai mare nivel din istorie pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR – date 17 iulie 2024
Aurul a atins cea mai ridicată valoare din istorie pe pieţele internaţionale, dar şi la cursul BNR, miercuri, 17 iulie ...