Ford concediază 30% din cei 2.267 de angajaţi ai fabricii de la St. Petersburg

Compania ruso-americană Ford Sollers a suspendat producţia la fabrica sa de asamblare de lângă St. Petersburg (Rusia), în perioada 7-15 aprilie, şi va renunţa la aproximativ 700 de angajaţi dintre cei 2.267, transmite ITAR-TASS.
Economica.net - mie, 09 apr. 2014, 09:11
Ford concediază 30% din cei 2.267 de angajaţi ai fabricii de la St. Petersburg

Ford Sollers va introduce zile suplimentare de oprire a producţiei deoarece se va renunţa la un schimb din luna iunie.

Angajaţii disponibilizaţi vor primi drept indemnizaţii pentru desfacerea contractului de muncă echivalentul a cinci salarii. De asemenea, compania ruso-americană intenţionează să oprească producţia şi în perioada 21 aprilie-8 iunie.

În 2002, Ford a devenit unul dintre primii producători auto străini care operează în Rusia. Cele mai mari branduri prezente pe piaţa rusă sunt Ford, Skoda, Nissan, Opel, Kia, Volkswagen, Toyota, Renault, Chevrolet, Peugeot, Citroen şi Mitsubishi.

Producătorii auto străini au investit puternic în Rusia în ultimii ani, dar declinul vânzărilor auto în 2013, încetinirea creşterii economiei ruse şi instabilitatea provocată de evenimentele din Ucraina aruncă o umbră asupra acestei pieţe auto.

În ultimele 12 luni rubla s-a depreciat faţă de dolar cu 13%, ceea ce a determinat Renault (care controlează brandul Lada în Rusia) să majoreze preţurile cu aproximativ 3% în ianuarie şi în martie.

Vânzările Ford în Rusia au scăzut cu 21% în perioada ianuarie-februarie 2014, la 10.556 vehicule. Compania americană intenţionează să fabrice în Rusia şi modelul EcoSport SUV în acest an.

Anul trecut, vânzările companiei în Rusia au scăzut cu 18% din cauza declinului cererii pentru maşini din clasa compactă. Livrările Ford Focus, care se produce la fabrica de lângă St. Petersburg, au scăzut cu 27% în 2013.

Ford Sollers, înfiinţată în 2011, produce deja modelele Kuga, Explorer, S-MAX, Galaxy, Transit, Tourneo Custom, Focus şi Mondeo.

Vânzările auto în Rusia ar urma să scadă cu 1,6% în 2014, la 2,73 milioane de unităţi, după ce, în 2013, vânzările de maşini şi vehicule comerciale uşoare au înregistrat un declin de 5,5%, la 2,78 milioane de unităţi, a anunţat recent Association of European Businesses (AEB).

Producători auto importanţi, cum ar fi General Motors, Ford, Renault şi Fiat, au investit semnificativ în Rusia, sperând într-un avans semnificativ pe această piaţă.

Ford România va opri producţia de automobile la uzina din Craiova timp de 17 zile, în lunile mai şi iunie. În aprilie producţia va fi oprită timp de trei zile, iar în primul semestru numărul total de zile cu producţia oprită va fi de 31, ceea ce înseamna peste 10.000 de maşini mai puţin. La secţia de motoare nu se anticipează opriri în următoarele două luni.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova.

 

Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur S.R.L., informează instituția prin intermediul unui comunicat......
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei ...
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte ...
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi ...
Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor ...