1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 32 º

Companii

Ford estimează vânzări de peste un milion de vehicule în China anul acesta

Vânzările Ford în China, cea mai mare piaţă auto din lume, au urcat în primele 11 luni din acest an la 990.356 vehicule, producătorul auto american fiind în grafic pentru a livra până la sfârşitul anului un milion de unităţi, transmit Reuters şi Xinhua.

08 dec, 2015 | Agerpres

În China, Ford produce vehicule împreună cu Chongqing Changan Automobile Co Ltd şi Jiangling Motors Corp Ltd, scrie Agerpres.

În noiembrie, Ford şi societăţile sale mixte din China au vândut luna trecută 106.283 vehicule, în creştere cu 9% faţă de perioada similară din 2014. Cel mai semnificat avans al livrărilor s-a înregistrat în noiembrie la modelele Mondeo, Kuga şi Edge.

Până acum Ford are zece fabrici în China, de când a intrat pe această piaţă, în 1995, peste 20.000 de angajaţi şi a lansat 15 modele destinate pieţei auto chineze.

Marţi, Asociaţia maşinilor de pasageri din China a anunţat că vânzările auto au urcat luna trecută cu 17,6% faţă de perioada similară din 2014, la aproximativ două milioane de unităţi.

Recent, Ford Motor a anunţat că va investi în China 11,4 miliarde de yuani (1,8 miliarde de dolari) în următorii cinci ani, sperând că noua generaţie de maşini smart va sprijini vânzările companiei pe cea mai mare piaţă auto din lume. Echipa Ford din China vrea să extindă conectivitatea telefoanelor mobile inteligente, conducerea autonomă şi alte dispozitive la maşinile produse în China. Datorită acestor investiţii, următoarea generaţie a vehiculelor Ford va fi proiectată exclusiv pentru a îndeplini nevoile clienţilor de pe această piaţă, a afirmat directorul general al Ford, Mark Fields.

Al doilea mare producător auto din SUA speră că investiţiile în cercetare-dezvoltare din China vor ajuta la dezvoltarea unui model mini destinat exclusiv pieţei chineze.

În ultimii cinci ani, Ford şi-a dublat cota de piaţă în China, până la 5%, conform datelor autorităţilor de la Beijing.

Pe piaţa din China, Ford se află pe locul cinci în topul principalilor producători auto străini după vânzări, în urma Volkswagen, General Motors, Nissan Motor şi Hyundai. Obiectivul Ford este de a ajunge pe locul trei în topul principalilor producători auto străini din China până în 2020 şi de a-şi majora vânzările pe plan global cu 52%, de la 6,2 milioane, în 2013, la 9,4 milioane de vehicule pe an, până în 2020.

În România, Ford a demarat producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici şi prima maşină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova şi motorul EcoBoost.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO