Ford Explorer, un nou model 100% electric al mărcii, va fi comercializat în acest an în Europa

Proiectat și construit în Europa, Ford Explorer va reveni anul acesta pe piață sub forma unui crossover complet electric având un preț de bază de circa 45.000 de euro.
Robert Stan - joi, 23 mart. 2023, 11:27
Ford Explorer, un nou model 100% electric al mărcii, va fi comercializat în acest an în Europa

Ford a prezentat noul Explorer complet electric – un nou model care combină ingineria germană cu stilul american. Conform oficialilor mărcii americane, Explorer este primul dintr-un val de noi vehicule electrice ale mărcii și deschide calea unei reinventări complete în Europa.

Proiectat și construit în Germania, Explorer permite șoferului și pasagerilor să rămână conectați în timp ce se află pe drum. Echipamentele sale includ un ecran tactil glisant, supradimensionat, denumit SYNC Move, și un sistem multimedia ce permite o conectivitate de top alături de un sistem de sunet creat special pentru acest model, integrare fără fir pentru aplicații mobile și tehnologie avansată de asistență pentru șofer.

Designul care inspiră sentimentul de aventură, alături de capacitatea portbagajului de 470 de litri fac din cel mai nou vehicul electric Ford un model ideal pentru explorarea orașului și nu numai. Consola centrală cu o capacitate de 17 litri permite depozitarea unui laptop de 15 inchi.

Restrictivi cu informațiile despre sistemul de propulsie, capacitatea bateriei, autonomie și alte detalii tehnice, oficialii Ford s-au mulțumit să anunțe că mașina are capacitatea de a se încărca rapid, de la 10% la 80%, în doar 25 de minute.

„Explorer este un pionier al noii game de vehicule electrice Ford. Adânc înrădăcinat în ADN-ul nostru american, dar construit în Köln pentru clienții noștri din Europa, Explorer este pregătit pentru orice aventură și perfect adaptat pentru necesitățile zilnice ale clienților noștri”, a declarat Martin Sander, director general al diviziei Ford Model e din Europa.

Ford Explorer este primul vehicul complet electric al companiei construit în noul Centru de Electrificare de la Koln, Germania. Până în 2030, în Europa, Ford se angajează să ofere exclusiv o gamă de modele complet electrice.

Noul sistemul multimedia SYNC Move cu care este dotat Ford Explorer nu atrage atenția doar prin conectivitatea de top, ci impresionează și cu ecranul tactil culisant de 15 inchi care poate glisa ușor în sus și în jos pentru a se adapta nevoilor șoferului. Astfel, acesta permite închiderea unui compartiment privat, perfect pentru depozitarea obiectelor de valoare.

Un spațiu special creat pentru două telefoane mobile permite încărcarea fără fir, iar sistemul SYNC Move oferă compatibilitate cu Android Auto și Apple CarPlay.

Ford Explorer oferă, de asemenea, o serie de funcții pentru a se asigura că șoferii și pasagerii sunt la fel de relaxați și gata de plecare atunci când au ajuns la destinație ca în momentul în care au pornit la drum. Printre echipamentele oferite standard, care au rol de a crește confortul, se află scaunele din față și volanul încălzite, scaunul șoferului cu funcție de masaj și controlul climatizării care permite șoferului și pasagerului din față să aleagă propria temperatură. Accesul este facilitat de un sistem de pornire fără cheie, dar și de un hayon acționabil fără mâini, ceea ce înseamnă că proprietarii pot accesa portbagajul atunci când brațele lor sunt ocupate, folosind o mișcare simplă de balans a piciorului sub bara de protecție spate.

Sistemele avansate de asistență pentru șofer includ, pentru prima dată la un Ford comercializat în Europa, Assisted Lane Change (schimbarea asistată a benzii), care facilitează schimbarea de bandă lină și în siguranță prin acționarea semnalizării și Clear Exit Assist, care oferă un avertisment despre apropierea bicicliștilor înainte de a deschide ușile într-o zonă aglomerată.

Disponibil în două versiuni – denumite Explorer și Explorer Premium – noul model complet electric va putea fi comandat mai târziu anul acesta de la un preț de bază, orientativ, sub 45.000 euro.

Citește și:

– România, printre țările europene alese de Ford pentru comercializarea modelului Bronco
– Ford Puma, produs la Craiova, echipat cu cea mai puternică versiune a motorului EcoBoost de 1 litru

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...