1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

News

Ford face angajări în Rusia, în urma majorării vânzărilor

Subsidiara Ford din Rusia intenţionează să creeze 600 de noi locuri de muncă la fabrica sa din Elabuga, în Tatarstan, şi să introducă programul de muncă de şase zile pe săptămână, pentru a face faţă cererii în creştere, transmite Reuters.

11 ian, 2018 | Agerpres

Vânzările de SUV-uri şi vehicule comerciale uşoare (LCV) produse la Elabuga au urcat cu 50% în 2017, a anunţat Ford Sollers, societatea mixtă înfiinţată în 2011 de producătorul auto american Ford şi grupul rus Sollers, care a investit 1,5 miliarde de dolari în ultimii ani pentru a construi maşini şi motoare în Rusia.

Fabrica produce modelele Kuga, Explorer şi Transit models, conform datelor Automotive News Europe.

Conform datelor publicate de Association of European Businesses (AEB), livrările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare în Rusia au urcat cu 15% în noiembrie şi cu 12% în primele 11 luni din 2017. Noiembrie a fost a noua lună consecutivă de creştere a vânzărilor cu peste 10%, un semn care arată că piaţa auto rusă îşi revine după patru ani de declin.

Livrările Ford au crescut cu 29% în noiembrie şi cu 16% în primele 11 luni din 2017, mai rapid decât piaţa.

Analiştii de la IHS estimează că vânzările Ford în Rusia ar putea creşte la 60.000 de vehicule până în 2020.

Nicolas Maure, şeful celui mai mare producător rus, Avtovaz, a afirmat recent că vânzările auto în Rusia ar putea creşte cu 5% în 2017, sprijinite de măsurile de sprijin adoptate de stat şi de îmbunătăţirea evoluţiei economiei.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO