Ford își va redeschide săptămâna viitoare ultimele uzine pe care le mai avea închise în Europa

Constructorul auto american Ford a anunţat miercuri că, începând din data de 18 mai, va fi reluată producţia la cele două uzine de motoare din Marea Britanie, unde activitatea a fost oprită la data de 25 martie ca urmare a pandemiei de coronavirus, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - mie, 13 mai 2020, 14:28
Ford își va redeschide săptămâna viitoare ultimele uzine pe care le mai avea închise în Europa

Tot de săptămâna viitoare va fi reluată şi activitatea la uzina de motoare Ford din Valencia, Spania, ceea ce înseamnă că de săptămâna viitoare toate uzinele Ford din Europa vor relua operaţiunile.

Uzinele Ford de asamblare a vehiculelor din Saarlouis (foto) şi Koln din Germania, uzina de asamblare a vehiculelor din Valencia, Spania, precum şi uzina de asamblare şi uzina de motoare din Craiova, România, au reluat activitatea încă din data de 4 mai.

Anul trecut, Ford a asamblat aproximativ 1,1 milioane de motoare la uzinele sale de la Dagenham şi Bridgend din Marea Britanie, care ulterior sunt trimise către uzinele Ford din alte ţări, precum cele din Turcia şi Germania.

Constructorul auto a precizat că oricine va intra într-o uzină Ford va trebui să poarte mască şi să îi fie verificată temperatura. De asemenea, spaţiile de lucru au fost configurate pentru a permite păstrarea distanţei sociale.

„Principala noastră prioritate va fi implementarea standardelor globale Ford cu privire la distanţa socială şi respectarea protocoalelor sanitare şi de siguranţă pentru a garanta bunăstarea personalului”, a declarat preşedintele Ford of Britain, Graham Hoare.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company şi urmăreşte să ocupe poziţii de top în domeniul electrificării, vehiculelor autonome şi soluţiilor de mobilitate. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.

Ford Europa este responsabilă de producerea, vânzarea şi deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale, având aproximativ 46.000 de angajaţi în unităţile proprii şi în asocierile în participaţie consolidate şi aproximativ 61.000 de angajaţi, dacă sunt incluse şi societăţile neconsolidate. Pe lângă Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia de servicii pentru clienţi Ford şi 19 unităţi de producţie (12 unităţi proprii şi şapte asocieri în participaţie neconsolidate).

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...