Ford închide, pentru o lună, uzina de la Saarlouis (Germania) din cauza lipsei de cipuri

Constructorul auto american Ford a decis să oprească, timp de o lună, producţia la una dintre uzinele sale din Germania, ultimul semnal că lipsa de cipuri de computere pune presiuni asupra producătorilor de automobile şi le ameninţă revenirea după pandemie, informează CNN.
Economica.net - lun, 18 ian. 2021, 13:37
Ford închide, pentru o lună, uzina de la Saarlouis (Germania) din cauza lipsei de cipuri

Ford a precizat că uzina sa de la Saarlouis va fi închisă, începând de luni, 18 ianuarie, şi până la data de 19 februarie, din cauza lipsei de cipuri şi a cererii slabe. La această uzină este produs modelul Focus, cel mai popular autoturism Ford din Europa, şi lucrează aproximativ 5.000 de angajaţi.

„Urmărim îndeaproape situaţia şi ajustăm orarul de producţie pentru a reduce efectul asupra angajaţilor, furnizorilor, clienţilor şi dealerilor din Europa”, a declarat un purtător de cuvânt de la Ford. „La acest moment, nu preconizăm acţiuni similare la celelalte facilităţi de producţie europene”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Săptămâna trecută, Ford a fost nevoit să închidă o uzină din Louisville, statul Kentucky, tot din cauza lipsei de semiconductori, însă decizia de închidere a uzinei din Germania sugerează că problema care îi afectează pe toţi constructorii auto ar putea să se agraveze.

Cei mai mari producători mondiali de semiconductori au decis anul trecut să îşi redirecţioneze capacităţile dinspre producţia de cipuri destinate producătorilor auto, ale căror vânzări au scăzut din cauza pandemiei, spre cipuri pentru companiile care produc smartphone-uri, sisteme de jocuri video şi alte dispozitive tech pentru care cererea a rămas la un nivel ridicat.

În aceste condiţii, Volkswagen, Fiat Chrysler, Toyota, Nissan şi Honda sunt doar câţiva dintre producătorii auto care suferă de pe urma lipsei de cipuri, care sunt utilizate de pe o gamă largă de aplicaţii precum sisteme de asistenţă şi controlul navigaţiei. În medie, un autoturism utilizează între 50 şi 150 de cipuri.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company şi urmăreşte să ocupe poziţii de top în domeniul electrificării, vehiculelor autonome şi soluţiilor de mobilitate. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile ...
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul Schengen....
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
Compania IULIUS a inaugurat cel de-al doilea proiect Family Market, în cartierul ieșean Bucium. Proiectul de retail de ...
Compania locală de IT Arctic Stream va lansa în 2023 cursuri de securitate cibernetică pentru companii
Compania locală de IT Arctic Stream va lansa în 2023 cursuri de securitate cibernetică pentru companii
Companiile care dețin rețele informatice industriale (fabrici, rețele operaționale și de producție) se confruntă cu ...
Germania: Cancelarul Scholz vrea un scut de apărare antirachetă în următorii cinci ani
Germania: Cancelarul Scholz vrea un scut de apărare antirachetă în următorii cinci ani
Cancelarul german Olaf Scholz speră ca ţara sa să se doteze cu un scut de apărare antirachetă în următorii cinci ani, ...