Ford investeşte încă 1,08 miliarde de dolari în China pentru a-şi majora producţia

Ford Motor şi partenerul său chinez vor investi 6,6 miliarde de yuani (1,08 miliarde de dolari) pentru a cumpăra şi moderniza o fabrică auto de la un producător auto din China care se confruntă cu dificultăţi, transmite Dow Jones Newswires.
Economica.net - joi, 02 apr. 2015, 11:43
Ford investeşte încă 1,08 miliarde de dolari în China pentru a-şi majora producţia

Ford se alătură astfel altor companii auto străine care îşi majorează anul acesta capacitatea de producţie în China, chiar dacă se observă o încetinire a vânzărilor pe cea mai mare piaţă din lume. Tranzacţia va majora capacitatea de producţie a maşinilor de pasageri cu 200.000 de vehicule anual, a anunţat producătorul auto american.

Anul trecut, grupul german Volkswagen AG şi compania americană Ford au susţinut că încetinirea vânzărilor în unele luni din 2014 a fost cauzată de capacitatea de producţie insuficientă din China.

Societatea mixtă Changan Ford Automobile va achiziţiona o fabrică de la Harbin Hafei Automobile Industry Group, subsidiară a China Changan Automobile Group, compania mamă a partenerului Ford, Chongqing Changan Automobile.

Un purtător de cuvânt al Ford în China a explicat că în urma tranzacţiei va fi modernizată fabrica pentru a produce din 2016 maşini de pasageri Changan-Ford.

Un purtător de cuvânt al Hafei a refuzat să comenteze informaţia.

Luna trecută, Ford a inaugurat la Hangzhou a şasea fabrică de asamblare pe care o deţine în China, unde va fi produsă o nouă versiune a modelului Edge destinată exclusiv pieţei chineze.

În urma investiţiei de 760 milioane de dolari în fabrica din Hagzhou, Ford va putea majora cu 250.000 de vehicule producţia sa în China, cea mai mare piaţă auto din lume. Astfel Changan Ford va putea produce anual 1,4 milioane de unităţi.

Pe piaţa din China, Ford se află pe locul cinci în topul principalilor producători auto străini după vânzări, în urma Volkswagen AG, General Motors, Nissan Motor şi Hyundai. Obiectivul Ford este de a ajunge pe locul trei în topul principalilor producători auto străini din China până în 2020 şi a-şi majora vânzările pe plan global cu 52%, de la 6,2 milioane în 2013 la 9,4 milioane de vehicule pe an până în 2020.

În 2014, modelul Ford Focus a fost cel mai bine vândut sedan din China, în timp ce Kuga s-a aflat printre cel mai bine zece vândute SUV-uri.

Vânzările auto în China au scăzut în februarie cu 0,2%, comparativ cu perioada similară din 2014, deoarece încetinirea expansiunii economiei continuă să afecteze cererea pe cea mai mare piaţă auto din lume.

Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunţat recent că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au totalizat luna trecută 1,59 milioane de unităţi. Vânzările de SUV-uri au urcat cu 94%, la 187.000 unităţi.

General Motors a anunţat că a vândut împreună cu societăţile sale mixte din China 261.072 de vehicule pe piaţa chineză în februarie, un avans de 1,3% comparativ cu perioada similară din 2013. Livrările brandului Ford au urcat luna trecută cu 9%, la 79,384 vehicule. Nissan, cel mai popular brand nipon din China, a anunţat un declin al vânzărilor de 2,4% în februarie, la 70,200 vehicule.

În decembrie şi ianuarie, vânzările au urcat cu 12,9% şi, respectiv, 7,6%. Luna februarie a avut mai puţine zile lucrătoare, ca urmare a celebrării Anului Nou Lunar. În primele două luni ale anului, livrările au crescut cu 4,3%, la 3,91 milioane de unităţi. Vânzările Ford au urcat cu 15%, la 191.983 unităţi, în timp ce livrările Nissan au crescut cu 11,7%, la 186.600 vehicule.

În ianuarie, CAAM a estimat că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă vor creşte anul acesta cu 7%, la 25,1 milioane de unităţi. Anul trecut avansul a fost de 6,9%, la 23,5 milioane de unităţi.

Ford Motor, General Motors şi Volkswagen AG au raportat livrări record pe piaţa din China în 2014, în timp ce producătorii auto niponi nu au reuşit să-şi îndeplinească obiectivele.

În România, Ford a demarat producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici şi prima maşină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova şi motorul EcoBoost

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...