Ford îşi va tripla exporturile din India, după o investiţie de un miliard de dolari

Ford a investit un miliard de dolari într-o nouă fabrică din vestul Indiei, care va ajuta producătorul auto să-şi tripleze exporturile din această ţară, a anunţat joi şeful Ford, Mark Fields, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 26 mart. 2015, 09:56
Ford îşi va tripla exporturile din India, după o investiţie de un miliard de dolari

India va deveni un hub de export pentru maşinile compact produse de Ford, cum ar fi modelele EcoSport, şi nou lansatul compact sedan Ford Figo Aspire, prima maşină produsă la fabrica din statul Gujarat, scrie Agerpres.

Producţia Ford în India se va dubla la 610.000 de motoare şi 440.000 de vehicule pe an, a afirmat Mark Fields la ceremonia de inaugurare a noii fabrici din India.

Luni, Ford a inaugurat la Hangzhou a şasea fabrică de asamblare pe care o deţine în China, unde va fi produsă o nouă versiune a modelului Edge destinată exclusiv pieţei chineze.

În ianuarie, secretarul de stat american John Kerry a vizitat fabrica Ford din Sanand, India, care a costat un miliard de dolari. Aici vor fi construite vehicule pentru piaţa indiană, dar şi pentru a fi exportate în Africa şi Europa de Est.

Obiectivul Ford este de a-şi majora vânzările pe plan global cu 52%, de la 6,2 milioane în 2013 la 9,4 milioane de vehicule pe an până în 2020.

În România, Ford a demarat producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici şi prima maşină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova şi motorul EcoBoost.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...