1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Ford mizează pe modele noi pentru reducerea pierderilor în Europa

 Producătorul auto american Ford contează pe modele noi, precum SUV-ul compact EcoSport, pentru a diminua dependenţa de livrările către companiile de închirieri auto pe piaţa din Europa, unde marjele de profit sunt mai slabe, şi pentru a reduce pierderile grupului în regiune, potrivit Bloomberg.

17 iun, 2013 | Mediafax

Ford vrea ca până în prima parte din 2015 să livreze către companiile de închirieri mai puţin de 13% din totalul vânzărilor, faţă de 17% în prezent, a declarat Roelant de Waard, şeful de vânzări al grupului pentru Europa, într-un interviu telefonic.

În acelaşi timp, Ford vrea să crească vânzările către dealeri şi companii, unde preţurile sunt de obicei mai ridicate.

Constructorul auto se află într-un proces de schimbare a liniei de modele şi se aşteaptă ca piaţa europeană să intre pe un trend de revenire începând cu sfârşitul anului următor.

Grupul estimează pierderi în regiune de circa 2 miliarde de dolari pentru anul acesta, faţă de 1,75 miliarde de dolari anul trecut.

"Ne aşteptăm la o oarecare îmbunătăţire anul următor" a cererii la nivelul întregii industrii auto, a spus Waard. Vânzările Ford pe principalele pieţe europene vor creşte de la 13,5 milioane unităţi anul acesta la 14 milioane anul următor, a estimat el.

Vânzările Ford pe 19 pieţe europene au scăzut cu 2,2% în mai, la 99.400 unităţi. Declinul, mai temperat faţă de scăderea de 6,2% din regiune, a urcat cota de piaţă a Ford la 8,3%, maximul lunii mai începând din 2009, de la 8% în aceeaşi perioadă anul trecut, a anunţat grupul.

Piaţa auto europeană se va menţine probabil la nivelurile actuale pe parcursul acestui an, iar preţurile vor rămâne stabile sau se vor deteriora la nivelul industriei, întrucât competitorii orientează o parte tot mai mare a vânzărilor către companii de închirieri auto, a spus Waard.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO