1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Ford Motor: Piaţa auto europeană a depăşit momentul critic

Piaţa auto europeană arată primele semne de revenire, odată cu ieşirea din recesiune a zonei euro, potrivit Ford Motor, care a anunţat joi o creştere de 9% a livrărilor în luna iulie pe 19 pieţe ale companiei în Europa, la 90.000 de maşini, transmite Bloomberg.

15 aug, 2013 | Mediafax

"Ce a fost mai rău a trecut. Este prematur să afirmăm că ne aflăm pe un trend ascendent, dar perspectiva s-a îmbunătăţit", a declarat Roelant de Waard, director de vânzări la divizia europeană a Ford.

În iulie, vânzările de maşini noi au urcat cu 2% în Germania şi cu 1% în Franţa. Marea Britanie şi Spania au raportat creşteri de 13%, respectiv 15% a vânzărilor auto.

În Italia a avut loc un declin al vânzărilor de automobile, dar a fost cel mai mic din acest an.

PIB-ul zonei euro a avansat cu 0,3% în trimestrul al doilea, susţinut de creşterea economică din Germania şi Franţa, după şase trimestre de scăderi.

Chiar şi aşa, analiştii anticipează că vânzările de automobile noi din Europa vor atinge în acest an cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani şi vor marca al şaselea an de scădere.

"Pieţele se stabilizează în Europa şi vom vedea cifre pozitive în a doua jumătate a anului", a declarat Christoph Stuermer, analist la IHS Automotive în Frankfurt.

Pe ansamblul anului 2013, vânzările de maşini noi în Europa ar putea scădea la 12,1 milioane de vehicule, cu 24% sub recordul de 16 milioane de vehicule atins în 2007, potrivit IHS.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO