Ford Mustang este maşina sport cu cele mai mari vânzări din lume, în primul semestru

Ford Mustang este maşina sport cu cele mai mari vânzări din lume în 2015, potrivit datelor globale ale IHS Automotive pentru prima jumătate a anului, informează Ford România, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 08 sept. 2015, 14:05
Ford Mustang este maşina sport cu cele mai mari vânzări din lume, în primul semestru

Un număr de 76.124 vehicule Mustang au fost înmatriculate în toată lumea în primele şase luni ale anului 2015, cu 56% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste 8.000 de modele Mustang au fost vândute în Europa, iar clienţii preferă versiunea ‘coupe’ cu motorul V8 de 5 litri, de 421 CP, şi culorile Race Red şi Magnetic Grey. Interesul clienţilor pentru modelul Mustang în Europa a fost evident încă de anul trecut, când Ford a deschis precomenzi pentru 500 de unităţi Mustang în timpul finalei Champions League din 2014, acestea epuizându-se în doar câteva minute. Două dintre acestea aparţin unor clienţi din România şi până în prezent în România au fost comandate 58 de modele Mustang.

În plus, la fabrica Fabrica Ford de asamblare din Flat Rock, Michigan (Statele Unite), a demarat producţia pentru modelul Mustang cu volan pe dreapta, pentru mai multe pieţe, inclusiv Marea Britanie

‘Clienţii din Europa şi de pe pieţele care folosesc modele cu volanul pe dreapta aşteaptă de peste jumătate de secol experienţa Mustang, astfel că nu este nicio surpriză că există o cerere uriaşă pentru modelul Mustang în aceste regiuni’, a declarat Stephen Odell, vicepreşedinte executiv, Global Marketing, Sales& Service.

Vânzările iniţiale arată că. în Europa, pentru caroseriile ‘coupe’ şi ‘convertible’, culorile Race Red şi Magnetic Grey (ambele cu 21% din vânzările totale) sunt cele mai populare culori. Clienţii versiunii ‘coupe’ din Europa preferă culoarea Race Red (24%), iar clienţii care au ales modelul decapotabil preferă culoarea Magnetic Grey (32%).

Trei din patru vânzări de Ford Mustang din Europa sunt pentru versiunea ‘coupe’ până în prezent şi doi din trei clienţi au optat pentru motorul Ford V8 de 5 litri cu 421 CP.

Şoferii din Europa optează aproape în mod egal pentru transmisia manuală cu şase viteze (51%) şi cea automată cu şase viteze (49%). Transmisia automată se dovedeşte mai populară printre clienţii care au achiziţionat modele cu motoare V8 de 5 litri (57%), iar cea manuală este preferată de clienţii care au achiziţionat modele cu motoare EcoBoost de 2,3 litri şi 317 CP (65%).

Modelul Ford Mustang este acum disponibil pentru clienţii din peste 100 de pieţe din toată lumea. Adăugarea unui model Mustang cu volanul pe dreapta la gama globală de vehicule Ford permite exportul în peste 25 de pieţe suplimentare din toată lumea, inclusiv Marea Britanie, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă şi Japonia, precum şi Cipru, Malta si un număr redus de insule din Caraibe.

Vânzările din SUA şi Asia au început iarna trecută, iar în Europa modelul Mustang a început să fie comercializat din această vară. Noii cumpărători consolidează creşterea vânzărilor din State Unite, în special în regiuni precum California de Sud – cea mai mare piaţă de maşini sport din ţară, potrivit IHS, unde vânzările retail ale modelului Mustang s-au dublat în acest an.

Deşi Mustang este nou introdus pe piaţa din China, acesta este deja unul din cele mai bine vândute modele sport din ţară, vânzările cele mai mari fiind înregistrate la Beijing, Guangdong şi Shanghai.

Modelele au fost recent puse la dispoziţia dealerilor din Europa, iar unele pieţe, inclusiv Marea Britanie, aşteaptă cu nerăbdare livrarea primelor modele cu volanul pe dreapta. Aproape 2.000 de comenzi pentru Ford Mustang au fost preluate în Marea Britanie începând cu luna ianuarie şi se estimează că primele unităţi vor fi livrate către clienţi în noiembrie, fiind disponibil un număr suplimentar de unităţi pentru a acoperi cererea care a depăşit aşteptările.

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar zeci de copaci au fost doborâţi de viscol în ultimele 24 de ore, arată......
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) confirmă existența unui focar ...