1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Ford oprește producția în fabricile pe care le are în Vietnam, Thailanda, Africa de Sud și India

Ford Motor a anunţat luni că a decis oprirea temporară a producţiei de autovehicule şi motoare la fabricile sale din Vietnam, India, Africa de Sud şi Thailanda, ca răspuns la creşterea impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citat de Agerpres.

23 mar, 2020 | Agerpres

"Continuăm să acţionăm în timp real şi să luăm măsuri suplimentare de siguranţă, oprind temporar producţia la unităţile noastre de pe pieţele internaţionale", a declarat preşedintele diviziei pentru pieţele internaţionale, Mark Ovenden.

Al doilea producător auto american a anunţat săptămâna trecută suspendarea temporară a producţiei de vehicule şi motoare la fabricile sale din America de Nord şi Europa.

De asemenea, Ford a informat că a stabilit să suspende plata dividendelor, în ideea de a-şi păstra lichidităţile, şi a decis să tragă 15,4 miliarde de dolari din două linii de credit existente, pentru a contracara eventualul impact asupra poziţiei sale de capital de pe urma închiderii producţiei.

Duminică, preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că producătorii auto Ford, General Motors (GM) şi Tesla au primit undă verde pentru producţia de echipamente medicale, cum ar fi ventilatoarele, în timpul epidemiei.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, GM, Ford şi alte companii au produs în fabricile lor de maşini echipamente militare şi arme, iar astfel Detroit a primit porecla de "Arsenalul democraţiei".

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO