Ford opreşte din nou producţia la Craiova

Constructorul auto american Ford a decis să oprească temporar producţia la fabrica din Craiova şi în decembrie, urmând ca angajaţii se reia lucrul în 6 ianuarie, la secţia de motoare, respectiv în 8 ianuarie pentru asamblarea B-Max.
Economica.net - vin, 29 nov. 2013, 08:43
Ford opreşte din nou producţia la Craiova

„Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele de producţie la uzina de la Craiova în luna decembrie. Astfel, putem confirma pentru luna decembrie oprirea producţiei de vehicule şi motoare timp de 7 zile, respectiv în perioada 12-20 decembrie”, a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Ford România, Ana-Maria Timiş.

Fabrica va fi închisă din 23 decembrie ca urmare a sărbătorilor de iarnă, urmând ca activitatea să fie reluată în ianuarie.

Pe perioada de întrerupere a producţiei, angajaţii vor fi plătiţi cu 80% din salariul de bază.

Directorul general al Ford România, Zoltan Brassai, a declarat în urmă cu o săptămână, la conferinţa „Mediafax Talks about Auto Industry 2013”, că producţia la uzina din Craiova a fost reluată, cu o cadenţă zilnică de 1.000 de motoare şi 370 de unităţi B-Max.

El a arătat că piaţa este volatilă, iar compania va acţiona în funcţie de evoluţia acesteia.

Ford România a oprit asamblarea de autovehicule pe perioade determinate, în septembrie, octombrie şi noiembrie, luna aceasta fiind oprită şi producţia de motoare, timp de opt zile lucrătoare.

Constructorul auto american produce la Craiova modelul B-Max şi motoarele EcoBoost.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...