Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a grupului american, a prezentat electricul E-Tourneo Custom

Noul Ford E-Tourneo Custom, complet electric, se adresează atât persoanelor fizice cât și companiilor și oferă clienților o autonomie maximă de 370 km, dublată de un interior modern, spațios și modulabil.
Robert Stan - Dum, 04 dec. 2022, 21:24
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a grupului american, a prezentat electricul E-Tourneo Custom

Divizia Ford Pro a grupului american a prezentat noul model electric Tourneo Custom. Acesta este disponibil atât în versiunea complet electrică E-Tourneo Custom, cât și cu motoare diesel EcoBlue sau sisteme hibride PHEV.

E-Tourneo Custom ridică ștacheta în segmentul vehiculelor destinate pentru activități multiple, combinând o nouă platformă proiectată pentru a oferi versatilitate și confort maxim cu un sistem de propulsie electric cu baterie, care poate oferi o autonomie de până la 370 km.

Unul dintre cele patru noi modele Ford Pro complet electrice lansate în Europa până în 2024, E-Tourneo Custom vizează atât clienții de uz personal, cât și clienții de flote, oferind un interior spațios pentru până la opt ocupanți.

Noul model introduce o suită completă de caracteristici premium, inclusiv scaune din spate ultra-modulabile montate pe șine, uși laterale electrice, sistem audio B&O, 2 carduri digitale, plafon panoramic din sticlă – și un volan inovator rabatabil.

Nivelul de confort este sporit și mai mult de rafinamentul superior și dinamica oferite de proiectarea de ultimă generație. Propulsia electrică silențioasă și un nou nivel de confort și stabilitate sunt propuse grație arhitecturii optimizate a platformei cu suspensie spate independentă.

„Fie că este vorba de o excursie în familie în weekend sau de a transporta directori la aeroport în stil, confort și rafinament, grupul motopropulsor complet electric al E-Tourneo Custom, conectivitatea avansată, designul de ultimă oră și noile caracteristici premium îl fac o alegere convingătoare. Tourneo a reprezentat întotdeauna spațiu și versatilitate – acum extindem aceste caracteristici către o nouă generație de clienți exigenți de vehicule electrice, care caută performanță și confort”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Ca parte a celei mai cuprinzătoare game Tourneo Custom de până acum, clienții pot alege și o versiune complet nouă Plug-In Hybrid (PHEV) pentru aplicațiile în care este necesară flexibilitate suplimentară. În plus, noul model poate fi echipat cu cea mai recentă generație de motoare diesel Ford EcoBlue, disponibil cu o nouă cutie automată de înaltă eficiență cu opt trepte și – pentru prima dată – un sistem inteligent de tracțiune integrală.

Toate variantele Tourneo Custom sunt complet integrate cu platforma Ford Pro de software și servicii conectate, inclusiv soluții de încărcare end-to-end, instrumente de management de la Ford Pro Telematics, aplicația FordPass Pro 5 și sistemul FordLiive .

Versiunile Tourneo Custom cu motoare diesel EcoBlue sunt programate să ajungă la clienți de la jumătatea anului 2023, alte variante fiind disponibile începând cu sfârșitul anului.

Folosind aceeași tehnologie ca și pick-up-ul Ford F-150 Lightning, o baterie cu o capacitate utilizabilă de 74 kWh și un motor electric de 160 kW, E-Tourneo Custom oferă performanțe și rafinament.

Un încărcător trifazat AC de 11 kW este capabil să reîncarce complet bateria în mai puțin de opt ore, iar o încărcare 15% – 80% durează aproximativ 41 de minute folosind un încărcător rapid DC de 125 kW. Profilul de încărcare al lui E‑Tourneo Custom a fost creat pentru a permite ca la o sesiune de încărcare rapidă DC de 125 kW să adauge aproape 38 km de autonomie în doar cinci minute.

Ford E-Tourneo Custom oferă o capacitate maximă de remorcare generoasă de 2.000 kg, împreună cu o sarcină utilă substanțială, ajutând proprietarii să transporte cu ușurință prietenii, familia și echipamentele sportive, iar operatorii de flote să transporte clienții și bagajele lor în mod eficient.

De asemenea, tehnologia Pro Power Onboard le permite clienților să utilizeze pe deplin potențialul variantelor electrificate ale Tourneo Custom, furnizând până la 2,3 kW prin prizele din cabina – ideal pentru alimentarea dispozitivelor digitale, unelte sau echipamente sportive și de camping.

Noile posibilități de configurare de la interior pornesc de la un nou sistem de scaune modulabile, montate pe șine, pe al doilea și al treilea rând pentru a oferi spațiu optim pentru pasageri și bunurile lor. Scaunele pe șine permit pasagerilor să le gliseze înainte sau să le ridice complet după cum este necesar. Cele trei scaune din rândul al doilea pot fi deplasate fiecare independent, în timp ce bancheta din rândul al treilea este fracționabilă 1/3-2/3.

Specificațiile premium ale cabinei includ noi echipamente precum un plafon panoramic mare din sticlă care îmbunătățește senzația de spațiu și lumină pentru ocupanți, tratat cu infraroșu pentru a menține cabina răcoroasă în condiții de vară. Ușile laterale glisante cu acționare electrică beneficiază și de o funcție de activare fără mâini, ușile putând fi deschise folosind o mișcare de glisare a piciorului către roata din față, de exemplu atunci când șoferul transportă obiecte grele.

Pentru a maximiza confortul, noul Tourneo Custom oferă, de asemenea, controlul electronic al temperaturii aerului în trei zone, un sistem de sunet B&O puternic cu 14 difuzoare, cu un subwoofer situat în spate, iluminare ambientală sofisticată, suport de încărcare wireless 8 pentru dispozitive mobile și scaune încălzite pe al doilea rând.

Noul Tourneo Custom PHEV folosește un sistem de propulsie plug-in hibrid pentru a oferi flexibilitatea unui motor eficient Atkinson pe benzină, de 2,5 litri, optim pentru croaziere pe distanțe lungi, și a unui motor electric, la care se adaugă o baterie de 11,8 kWh care permite o autonomie electrică de peste 50 km, ideală pentru călătorii cu zero emisii în zone urbane.

Pe lângă sistemele de propulsie electrificate, Ford va oferi și Tourneo Custom cu motoarele sale diesel EcoBlue de ultimă generație, cu puteri de 136 CP, 150 CP sau 170 CP – combinate cu o nouă transmisie automată de înaltă eficiență cu opt trepte sau cu una manuală cu șase trepte.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz şi Socar Trading au semnat un nou contract pentru livrarea de gaze naturale azere în România
Romgaz şi Socar Trading au semnat un nou contract pentru livrarea de gaze naturale azere în România
Societatea Naţională a Gazelor Naturale Romgaz şi Socar Trading, filiala companiei naţionale petroliere a Republicii Azerbaidjan, au semnat vineri, la Baku, un nou contract individual pentru......
Rusia acuză ţările occidentale că încă mai au ‘instincte colonialiste’
Rusia acuză ţările occidentale că încă mai au ‘instincte colonialiste’
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a susţinut vineri că ţările occidentale încă mai au ''instincte colonialiste'', ...
Restricţii de trafic pe DN1, în zona localităţii Breaza, după surparea terasamentului drumului
Restricţii de trafic pe DN1, în zona localităţii Breaza, după surparea terasamentului drumului
Traficul rutier este restricţionat pe DN1, în afara localităţii Breaza, după ce terasamentul drumului s-a surpat, a ...
Facturarea electronică prinde avânt: FGO a emis cu 25% mai multe facturi în 2022 decât în 2021. Firma emite e-facturi pentru 87% dintre autorităţi
Facturarea electronică prinde avânt: FGO a emis cu 25% mai multe facturi în 2022 decât în 2021. Firma emite e-facturi ...
În 2022, în FGO (platformă de integrări şi automatizări) s-au emis cu 25% mai multe facturi decât în 2021, iar numărul ...