Ford Pro, noua divizie de vehicule comerciale a grupului american, a fost lansată în Europa

Grupul american Ford a lansat într-un eveniment desfășurat la Barcelona noua sa divizie Pro, o unitate de business care include și noile E-Transit și E-Transit Custom.
Robert Stan - mar, 10 mai 2022, 10:42
Ford Pro, noua divizie de vehicule comerciale a grupului american, a fost lansată în Europa

Drumul european al Ford Pro a început în această primăvară cu un eveniment desfășurat la Barcelona la care a luat parte și Economica.net. Lansare oficială a acestei unități de business a grupului american a avut loc odată cu primul test oficial al modelului E-Transit, dar și cu prezentarea sub embargo de comunicare a variantei E-Transit Custom.

Conform oficialilor companiei, „Ford Pro trece la un cu totul alt nivel în ceea ce privește productivitatea flotei europene de vehicule comerciale prin lansarea soluțiilor sale digitale concepute pentru a crește durata de funcționare și a reduce costurile de operare. Lansat oficial pentru clienții europeni la un eveniment special din Barcelona, Spania, Ford Pro este o nouă unitate globală dedicată furnizării de soluții clienților comerciali de toate dimensiunile pentru a le accelera productivitatea. Soluțiile Ford Pro combină software-ul, încărcarea, service-ul și finanțarea pentru vehicule comerciale, oferind clienților o singură platformă cuprinzătoare pentru a-și opera flotele pe măsură ce adoptă vehicule conectate și electrificate în cadrul afacerii lor”.

În același timp, Ted Cannis, noul CEO al Ford Pro, a menționat că „intrăm în era digitală mereu activă, iar conducerea unei flote nu a fost niciodată mai complexă. Ford Pro facilitează creșterea productivității companiilor cu o soluție unică oferită de o marcă în care pot avea încredere”.

Ford Pro, unitate de business dedicată tuturor vehiculelor comerciale ale mărcii americane, promite să asigure „soluții complet integrate pe piața digitală pentru a ajuta clienții să-și gestioneze flotele cu un confort și o eficiență de neegalat, indiferent dacă folosesc vehicule pe motorină sau pe benzină, modele complet electrice sau chiar vehicule non-Ford”.

Lansarea în toată Europa, unde Ford a fost cea mai puternică marcă de vehicule comerciale timp de șapte ani consecutivi susține angajamentul Ford Pro de a crește capabilitățile software digitale și veniturile bazate pe servicii și va contribui la veniturile globale care vor atinge 45 milioane USD până în 2025.

„Echipa noastră comercială europeană s-a concentrat pe susținerea clienților pentru ca afacerilor lor să prospere, iar lansarea Ford Pro va ridica acest lucru la un nou nivel. Pe măsură ce Ford Pro oferă o nouă generație interesantă de vehicule complet electrice, integrate cu servicii digitale de vârf în industrie, clienții noștri pot aștepta cu nerăbdare o nouă eră a productivității și dezvoltării”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro Europe.

Ford Pro, lansare importantă pentru România

Primul vehicul nou cu care compania își susține campania de impunere pe piață a diviziei Ford Pro este electricul E-Transit, un model care, prin larga sa gamă de configurații, poate face parte din flota oricărei firme.

De altfel, oficialii Ford susțin că divizia Pro va facilita tranziția clienților către flotele electrice cu gama sa de vehicule comerciale, integral electrice, concepute pentru a crește productivitatea și sustenabilitatea fără a compromite performanțele sau costul de proprietate.

După prezentarea noului E-Transit, cu 5.000 de comenzi primite de la clienți înainte ca vehiculele să iasă din linia de producție, Ford a anunțat recent că gama Transit va include patru noi modele complet electrice – noul furgon Transit Custom de o tonă și vehiculul polivalent Tourneo Custom în 2023, precum și furgonul Transit Courier de generație nouă și vehiculul multifuncțional Tourneo Courier în 2024.

Intrarea Ford Pro pe piața europeană este extrem de importantă inclusiv pentru România dacă avem în vedere că, odată cu transferul uzinei din Craiova către Ford Otosan, în Bănie vor fi produse, pe lângă crossoverul Puma, modelele comerciale Transit Courier și Tourneo Courier.

Pe lângă versiuni cu propulsie electrică, divizia Ford Pro promite să-și susțină clienții cu soluții integrate de management al flotelor.

Timpul înseamnă bani, iar cercetarea de piață printre clienții Ford Pro a constatat că operatorii doresc o soluție unică, integrată, care să coreleze toate aspectele managementului flotei pentru o eficiență maximă, mai degrabă decât un mozaic de furnizori de servicii individuali care necesită resurse și timp de administrat.

Ford Pro Software oferă un ecosistem digital conectat care utilizează date în timp real pentru a integra vehicule, telematică, încărcare și service în platforme puternice, ușor de utilizat și de creștere a productivității. Această abordare integrată sporește valoarea fiecărei soluții Ford Pro pentru clienți.

Toți clienții flotei beneficiază de un abonament gratuit de un an la Ford Pro Telematics 3 atunci când achiziționează un vehicul comercial Ford conectat. Acest software transformă datele vehiculelor Ford în informații utile și alerte concepute pentru a simplifica gestionarea flotei, inclusiv locația în timp real a vehiculului, alertele privind starea de funcționare și monitorizarea șoferului pentru a sprijini conformitatea și instruirea.

Flotele care trec la vehicule comerciale complet electrice vor beneficia de funcțiile suplimentare ale Ford Pro E-Telematics, 3 care asistă utilizarea simplă, eficientă și intuitivă a Ford Pro Charging. Acestea includ starea actuală de încărcare, starea de încărcare specifică vehiculului și intervalul rămas 4 cu praguri de alertă personalizabile pentru autonomia scăzută. Sistemul poate seta, de asemenea, încălzirea sau răcirea cabinei E-Transit înainte de o schimbare de tură, cu Pre Condiționarea Programată pentru a economisi timp și pentru a conserva energia bateriei pentru o autonomie optimă.

Funcționalitatea multi-marcă a Ford Pro Telematics permite flotelor să-și gestioneze vehiculele Ford și non-Ford folosind un dispozitiv de conectare la vehiculele non-Ford.

Ford Pro Software aduce beneficii, de asemenea, companiilor de leasing și flotelor mari cu soluții telematice proprietare și existente. Serviciile Ford Data le furnizează date sigure despre vehicule, de calitate Ford, prin intermediul Transportation Mobility Cloud, pentru a le oferi informațiile de care au nevoie pentru o gestionare optimă.

Proprietarii-operatori și administratorii de flote de cinci vehicule sau mai puține pot beneficia de aplicația gratuită pentru smartphone FordPass Pro 5, care este concepută pentru a ajuta companiile fără manageri de flotă cu normă întreagă să obțină tot ce este mai bun de la vehiculele lor.

E-Transit Custom, noutate Ford Pro în Europa

La câteva zile după lansarea oficială Ford Pro de la Barcelona, compania americană a dat publicității și primele date despre modelul E-Transit Custom.

Călcând pe urmele E-Transit-ului complet electric la care producția a început în luna martie a acestui an – și primul dintre patru alte vehicule comerciale complet electrice pe care Ford Pro le va introduce până în 2024 – E-Transit Custom este conceput pentru a stabili „o nouă referință în segmentul de vehicule comerciale de o tonă din Europa”.

Succesorul complet electric al celei mai vândute autoutilitare din Europa este proiectat de la zero pentru a se potrivi perfect în ecosistemul Ford Pro de soluții de creștere a productivității și de valoare adăugată. E‑Transit Custom va fi susținut de software-ul Ford Pro, soluții de încărcare, servicii și finanțare printr-o singură platformă cuprinzătoare pentru a ajuta la creșterea duratei de utilizare și la reducerea costurilor de operare.

Arhitectura complet electrică, fără compromis, a noului E-Transit Custom, ajută la atingerea unei autonomii de până la 380 km, încărcare rapidă DC și capacitate completă de remorcare – ca să nu mai vorbim despre noul stil dinamic. În plus, noua autoutilitară va folosind o conectivitate sofisticată.

„Acesta este un moment decisiv pentru operatorii de vehicule comerciale din Europa și o altă realizare semnificativă a ambițiilor noastre Ford Pro. Cea mai bine vândută autoutilitară din Europa tocmai a devenit electrică și este susținută de ecosistemul unic Ford Pro de servicii de creștere a productivității. Beneficiile operaționale pe care aceasta le va aduce afacerilor din întreaga Europă nu pot fi subestimate”, a declarat Hans Schep.

Versiunea complet electrică a lui E-Transit Custom va intra în producție în a doua jumătate a anului 2023. Mai multe detalii cu privire la produs vor fi oferite în luna septembrie anul acesta.

Toate variantele Transit Custom vor fi construite la uzina din Kocaeli a Ford Otosan – joint venture-ul Ford din Turcia –, locul de producție al Transit-ului european.

– Ford Otosan, noul proprietar al Ford Craiova, controlat de cea mai bogată familie din Turcia
– Josephine Payne (Ford): Vom fi una dintre cele mai flexibile uzine din Europa și una dintre fabricile cu un portofoliu de produse foarte divers

Te-ar mai putea interesa și
Românii plătesc, în termeni nominali, printre cele mai mici prețuri la energie electrică din UE. Lucrurile se schimbă la paritatea puterii de cumpărare
Românii plătesc, în termeni nominali, printre cele mai mici prețuri la energie electrică din UE. Lucrurile se schimbă ...
Exprimate în euro, prețurile la energie electrică plătite de consumatorii casnici din România sunt printre cele mai mici din UE, dar în termeni de paritate a puterii de cumpărare, sunt printre......
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează din cele 7.000 prevăzute inițial
Statul mai are nevoie de doi ani pentru a finaliza locuințele cu bani de la Banca Consiliului Europei. Câte locuințe finalizează ...
Cel mai mare dezvoltator din România, statul, nu a reușit să cheltuie 175 de milioane de euro dintr-un împrumut acordat ...
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...