Ford a prezentat noul Puma. Maşina va fi fabricată 100% la Craiova şi va avea o variantă hibrid – FOTO

Ford Puma va fi un vehicul 100% fabricat în România. Acesta se va produce la Craiova, în acelaşi timp cu primul SUV introdus de Ford în fabricaţie la Craiova, EcoSport, scrie Gazeta de Sud. Compania nu a dat detalii despre viitoarea producţie concomitentă şi nici despre volumul de producţie sau despre preţul de pornire. Toate aceste date vor fi comunicate la lansarea producţiei, care va avea loc în toamnă. Ford Puma va avea şi o variantă hibrid. Astfel, Ford Puma prima maşină hibrid care se produce în România.
Economica.net - mie, 26 iun. 2019, 08:58
Ford a prezentat noul Puma. Maşina va fi fabricată 100% la Craiova şi va avea o variantă hibrid - FOTO

„Disponibil în varianta de cutie automată de viteze cu șapte trepte, sistemul Adaptive Cruise Control cu funcția Stop & Go, Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere (Speed Sign Recognition) și Sistemul de centrare pe mijlocul benzii ajută vehiculul să mențină o distanță confortabilă de condus față de autoturismele din față. Sistemul ajută, de asemenea, la reducerea stresului în timpul călătoriilor lungi, menținând vehiculul centrat pe banda sa de rulare și poate ajusta viteza vehiculului în limitele legale, monitorizând semnele rutiere. Acest lucru este în plus față de informațiile disponibile prin sistemul de navigație de la bord“, informează Ford. Maşina mai este dotată cu noua tehnologie de Avertizare asupra pericolelor locale (Local Hazard Warning); încărcare wireless; clusterul de bord digital „true colour“ de 12,3 inch etc.

Tehnologia mild-hybrid, pe un vehicul 100% „made in Craiova“

Clienții noului Puma vor fi printre primii care vor beneficia de arhitectura mild-hybrid – adaptată pentru a spori eficiența de combustibil, scrie Gazeta de Sud.

Tehnologia Ford EcoBoost Hybrid va optimiza eficiența lui Puma la nivelul consumului de combustibil şi un vârf de putere de 155 de cai putere. Un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG) înlocuiește clasicul alternator, permițând recuperarea și stocarea energiei care de obicei se pierde în timpul frânării și rulării libere, informează producătorul auto. Astfel, sistemul încarcă un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volți, răcit cu aer.

Înlocuirea cuplului contribuie la emisii anticipate de CO2 de la 123 g/km și la un nivel al consumului de la 5,4 l/100 km pentru varianta de 125 CP.

De asemenea, vor fi emisii anticipate începând cu 124 g/km și un consum de la 5,4 l /100 km pentru varianta de 155 CP. Cea de-a doua strategie presupune suplimentarea cuplului, care pune în funcțiune motorul BISG.

Motoarele EcoBoost 1,0 litri de 125 CP utilizează primul sistem de dezactivare a cilindrilor disponibil pe un motor cu trei cilindri, care oprește automat unul dintre cilindrii motorului atunci când nu este necesar ca acesta să funcționeze la capacitate maximă, cum ar fi în cazul coborârii sau a rulării în viteze de croazieră.

De menţionat că motorul EcoSport Hybrid se produce la Craiova. O opțiune de propulsie diesel și o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte va fi, de asemenea, disponibilă de anul viitor.

Ford Puma are două versiuni: ST Line, de culoare albastră şi Titanium (albă).

Ford Puma a fost construit pe platforma Fiesta, însă este mai lung cu circa 50 de centimetri.

Capacitatea portbagajului este de 456 l.

Sursa foto: Gazeta de Sud.

Te-ar mai putea interesa și
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Măsura de carantină zonală încetează de vineri, de la ora 22.00, pentru localităţile Glina, Tunari şi 1 Decembrie, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov....
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Zilele în care experţii se adunau într-o cameră ermetică pentru a degusta cafeaua şi a da note cu privire la culoare, ...
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Italia ar urma să înceapă redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor de luni, 26 aprilie, a anunţat vineri şeful guvernului ...
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Cancelarul german Angela Merkel a primit vineri prima doză a vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania ...