1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Ford se aşteaptă la o îmbunătăţire de peste 1 miliard de dolari a profitului în SUA

Grupul auto american Ford va renunţa la producţia maşinilor mai puţin profitabile la fabrica Flat Rock din Michigan şi se va concentra pe camionete şi SUV-uri, ceee ce va duce la o îmbunătăţire de peste un miliard de dolari a profitului operaţional, transmite Reuters.

18 apr, 2019 | Agerpres

Majorarea profitului înainte de taxe şi dobânzi în 2021 comparativ cu 2017 vine în urma schimbării producţiei modelului hibrid C-Max şi a maşinilor Focus cu camionetele de mărime medie Ranger şi SUV-ul Bronco, a afirmat Jim Baumbick, vicepreşedinte în cadrul Ford, la o conferinţă desfăşurată la New York.

Modelul Ranger va fi comercializat din ianuarie, iar Bronco va fi lansat anul viitor.

Ford va schimba modelele fabricate şi la alte unităţi, nu doar la Michigan, a explicat Baumbick fără a oferi detalii suplimentare. În 2017, Ford a produs aproximativ 200.000 de vehicule C-Max şi Focus şi va asambla peste 200.000 de modele Ranger şi Bronco în 2021, a adăugat Baumbick.

În martie, Ford a decis extinderea producţiei de vehicule electrice, pe fondul creşterii rapide a pieţei. Compania va investi aproximativ 900 milioane de dolari în noile capacităţi de producţie de la fabrica sa din Michigan, unde va crea aproximativ 900 de locuri de muncă până în 2023.

De asemenea, în următorii doi ani Ford va începe producţia de vehicule autonome. Până în 2020, Ford va lansa pe plan global 16 vehicule electrice pe baterii şi 24 hibride sau hibride plug-in. Dintre acestea, şapte modele vor fi lansate în America de Nord, trei în Europa, 13 în regiunea Asia-Pacific.

Ford a avertizat că investiţiile în mobilitate şi vehicule autonome ar urma să diminueze câştigurile companiei dar producătorul auto este încrezător că efectele pozitive de pe urma investiţiilor se vor resimţi în 2019 şi în anii următori.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO