1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Companii

Ford se aşteaptă la o stabilizare a pieţei auto din Rusia

Piaţa auto din Rusia s-ar putea stabiliza în semestrul doi din acest an, oprind declinul accentuat al vânzărilor cauzat de dificultăţile economice, a apreciat Ted Cannis, directorul general al Ford Sollers, societatea mixtă înfiinţată în 2011 de producătorul auto american Ford şi grupul rus Sollers, transmite Reuters.

15 iul, 2015 | Agerpres

'Piaţa se va stabiliza, dar va fi o stabilizare foarte fragilă. Cred că vânzările din iulie şi august vor fi mai slabe decât în iunie', dar sper că situaţia se va îmbunătăţi în toamnă, deoarece inflaţia încetineşte', a declarat Ted Cannis într-un interviu acordat publicaţiei ruse 'Vedomosti'.

Conform datelor publicate recent de Association of European Businesses (AEB), vânzările de maşini şi vehicule comerciale uşoare au scăzut în iunie cu 30% pe piaţa rusă, a şasea lună de declin, pe fondul problemelor cu care se confruntă economia şi al deprecierii rublei.

Livrările auto s-ar putea contracta anul acesta cu 36%, la 1,55 milioane de unităţi, după un declin de 10% în 2014, conform estimărilor AEB. Declinul economiei şi deprecierea rublei au determinat producătorii auto să-şi reducă producţia, să ofere reduceri sau să scadă preţurile.

Cannis a explicat că decizia Ford din aprilie, de a prelua controlul asupra Ford-Sollers, care a înregistrat în 2014 pierderi nete de 5,5 miliarde de ruble, a fost luată pentru a reduce expunerea societăţii mixte la deprecierea rublei şi la dificultăţile cu care se confruntă economia Rusiei.

În Rusia, Ford Sollers are două fabrici, unde sunt produse modelele Kuga, Explorer, S-MAX, Galaxy, Transit, Tourneo Custom, Focus şi Mondeo.

Marţi, Ford a anunţat că în primul semestru al acestui an vânzările sale pe piaţa din Europa au crescut cu 10,5%, depăşind creşterea generală de 8,6% înregistrată de industria auto.

În primele şase luni ale acestui an, Ford a livrat pe principalele sale 20 de pieţe auto europene (printre care se numără şi România) un număr de 668.800 de autoturisme, în condiţiile în care vânzările înregistrate de noul sedan Mondeo au crescut cu 55%, iar în cazul SUV-ului Kuga livrările au crescut cu 24%. De asemenea, Ford a anunţat că a primit peste 6.700 comenzi din Europa pentru noul automobil sportiv Mustang, care va începe să fie comercializat din vara acestui an.

În România, Ford a început producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici şi primul autovehicul românesc de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a demarat la Craiova şi producţia motorului EcoBoost.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO