1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

News

Ford şi-a înrăutăţit estimările privind profitul operaţional anual, după rezultatele dezamăgitoare din T3

Ford şi-a înrăutăţit estimările privind profitul operaţional anual, după rezultatele dezamăgitoare din trimestrul trei, cauzate, conform directorului general Jim Hackett, de costurile mai ridicate, discounturi mai mari şi performanţa mai slabă decât se estima din China, transmite Reuters.

24 oct, 2019 | Agerpres

De asemenea, Hackett a avertizat că Ford "s-a confruntat cu mai multe turbulenţe" decât se aştepta în trimestrul trei. "Ca rezultat, profitul operaţional nu va creşte aşa cum am intenţionat", a avertizat şeful Ford.

În perioada iulie-septembrie 2019 compania a înregistrat costuri de 1,5 miliarde de dolari legate de restructurarea pe plan global, din care 800 de milioane de dolari sunt legaţi de formarea unei societăţi mixte în India cu Mahindra.

În trimestrul trei din acest an, profitul net al Ford s-a situat la 425 milioane de dolari, sau 0,11 dolari pe acţiune, faţă de 991 milioane de dolari, sau 0,25 dolari per titlu, în urmă cu un an.

Excluzând elementele excepţionale, Ford a câştigat 0,34 dolari pe acţiune, peste estimările analiştilor, de 0,26 dolari per titlu. Veniturile au scăzut cu 2%, la 37 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 33,98 miliarde de dolari.

Anul acesta, Ford se aşteaptă la un profit operaţional ajustat între 6,5 şi 7 miliarde de dolari, faţă de prognoza din iulie, de 7 -7,5 miliarde de dolari. Anul trecut, profitul operaţional ajustat s-a situat la şapte miliarde de dolari.

Vânzările Ford în China au scăzut cu 30% în perioada iulie-septembrie 2019.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO