Ford şi Mahindra ar putea produce vehicule electrice în India

Producătorul auto indian Mahindra and Mahindra Ltd şi compania americană Ford Motor ar putea crea propria lor gamă de vehicule electrice în India pentru a lupta împotriva poluării provocate de maşinile care circulă pe şoselele din această ţară, a anunţat preşedintele Anand Mahindra, transmite Bloomberg.
Economica.net - mar, 21 nov. 2017, 16:42
Ford şi Mahindra ar putea produce vehicule electrice în India

Mahindra & Mahindra, care vinde deja modelul electric mini e2o, este deschisă la crearea unei noi game de vehicule electrice în India împreună cu Ford, a declarat Mahindra, după inaugurarea fabricii Auburn Hills, Michigan, unde vor fi produse autovehicule de teren pentru piaţa din SUA.

Luna aceasta, Ford anunţase crearea unei noi game de vehicule electrice în China, cu partenerul său Anhui Zotye Automobile Co.

‘India ar putea fi o altă destinaţie pentru acest tip de investiţii’, a răspuns Mahindra, când a fost întrebat dacă planul Ford din China poate fi extins în India.

‘Când am vorbit cu preşedintele Bill Ford am propus crearea de vehicule electrice în India’, a declarat Anand Mahindra.

Acesta crede că India ar putea deveni o piaţă cheie pentru vehiculele electrice, deoarece Guvernul vrea să elimine motoarele cu combustie internă până în 2030.

În septembrie, Mahindra and Mahindra Ltd şi Ford au anunţat că explorează formarea unei alianţe strategice. Potenţiala cooperare va include programele de mobilitate, dezvoltarea produselor, distribuţia pe piaţa din India şi pieţele emergente globale.

‘Echipe din ambele companii vor colabora şi vor lucra împreună o perioadă de până la trei ani. Orice cooperare strategică suplimentară între Mahindra şi Ford va fi decisă la sfârşitul acestei perioade’, au informat cei doi producători auto.

Ford a reintrat pe piaţa din India în anii ’90 printr-un parteneriat cu Mahindra, iar cele două companii au înfiinţat o fabrică în sudul ţării, unde sunt produse modelele Ford Escort.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...