Ford Sollers va lansa un nou model SUV pe piaţa din Rusia

Societatea mixtă ruso-americană Ford Sollers va lansa un nou model SUV la gama sa de produse vândute pe piaţa rusească, pentru a face faţă cererii în creştere, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 14 oct. 2013, 20:19
Ford Sollers va lansa un nou model SUV pe piaţa din Rusia

Producţia modelului Edge va începe la începutul anului viitor, în fabrica Ford Sollers din Elabuga, Tatarstan, a anunţat luni producătorul auto american Ford.

Societatea mixtă ruso-americană, înfiinţată în 2011, produce deja modelele Kuga, Explorer, S-MAX, Galaxy, Transit, Tourneo Custom, Focus şi Mondeo.

În mai, Ford a anunţat că va produce anul viitor modelul EcoSport SUVs în Rusia, la cea de-a doua fabrică din Tatarstan, în Naberezhnye Chelny. De asemenea Ford Sollers deţine o uzină în apropiere de oraşul St. Petersburg.

După ce în 2012 au atins un nivel record de 2,93 milioane unităţi vândute, vânzările de autoturisme în Rusia au început să scadă în luna martie pentru prima dată în ultimii trei ani, iar declinul a continuat. Conform datelor Association of European Businesses (AEB), anul acesta vor fi vândute în Rusia 2,8 milioane de vehicule, în scădere cu 5% faţă de anul trecut.

Ford, al doilea producător auto american, a prezentat săptămâna trecută un plan ce prevede majorarea producţiei de vehicule cu peste o treime, prin construirea unor fabrici în statele emergente.

Compania vrea să producă pe plan mondial aproximativ opt milioane de vehicule, până la mijlocul acestui deceniu, faţă de aproximativ şase milioane maşini şi camioane în acest an.

Planul face parte din procesul de restructurare adoptat în urmă cu şapte ani de şeful Ford, Alan Mulally, ce prevede reducerea costurilor şi majorarea producţiei prin adoptarea unei strategii de fabricaţie unificate.

Până în 2017, când Ford va avea aproximativ 80 de fabrici, compania intenţionează să construiască majoritatea maşinilor şi camioanelor doar pe nouă platforme, faţă de 15 în prezent. Până atunci, fabricile Ford vor putea produce în medie patru modele diferite sau derivate, faţă de doar trei în prezent.

De asemenea, Ford va construi 14 noi uzine, ca parte a planului de expansiune globală, care a început în 2011 în ţări ca India şi China. Până în 2017, compania vrea să lanseze pe plan mondial 114 modele noi sau modificate.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...